VIDEO Muzică funerară, sicriu și coroane la Parlament. Renaștere, afiliat lui Șor, s-a plâns pe denunțarea acordurilor cu CSI
Full Article 3 minutes read

VIDEO Muzică funerară, sicriu și coroane la Parlament. Renaștere, afiliat lui Șor, s-a plâns pe denunțarea acordurilor cu CSI

Partidul „Renaștere” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – a protestat joi, 15 februarie, în fața Parlamentului, în timp ce deputații examinau denunțarea a încă trei acorduri cu Comunitatea Statelor Independente (CSI). Manifestanții au pornit în marș de la sediul formațiunii politice spre Legislativ cu un sicriu, coroane și cu muzică funebră. „Jos, PAS”, a scandat mulțimea. 

„Am venit aici ca să demonstrăm că acest Parlament ne îngroapă viitorul, ne îngroapă țara”, a declarat membrul Partidului „Renaștere”, Iurie Vitneanski.

La manifestație au participat inclusiv foștii deputați socialiști Vasile Bolea și Alexandr Nesterovschi, care au părăsit PSRM pentru a accede în formațiunea politică care ar fi controlată de Șor. Parlamentarii au criticat formațiunea PAS din Parlament pentru acordurile cu CSI denunțate.

„Avem deja 67 de acorduri care au fost denunțate. Oare acest lucru ne aduce nouă, Republicii Moldova, un beneficiu? Evident că nu. (…) Ei înmormântează zilnic economia Republicii Moldova prin asemenea acțiuni. Acest sicriu simbolic este ceea ce ne pregătesc aceste autorități nouă, iar noi trebuie să spunem ferm: Jos, PAS”, a declarat Vasile Bolea.

„Noi trăim din ce în ce mai rău, și simțim asta, anume pentru că PAS, care ne înmormântează viitorul, ne-a certat cu principalul nostru partener. Am ieșit astăzi să spunem: Jos, PAS!”, a spus, la rândul său, Nesterovschi, care este acuzat de finanțarea partidelor politice din banii fugarului Ilan Șor.

VIDEO Muzică funerară, sicriu și coroane la Parlament. Renaștere, afiliat lui Șor, s-a plâns pe denunțarea acordurilor cu CSI

Telegram/Нестеровский

VIDEO Muzică funerară, sicriu și coroane la Parlament. Renaștere, afiliat lui Șor, s-a plâns pe denunțarea acordurilor cu CSI

Telegram/Нестеровский

Contactată de NM pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt PAS, Adriana Vlas, a declarat că Moldova „nu mai poate avea acorduri și colaborare cu un stat agresor”. „Scopul nostru este să avem acorduri cu state care ajută țara noastră și o protejează, nu state care poartă războaie și finanțează grupuri criminal organizate”, a precizat Vlas.

Precizăm că Parlamentul a examinat în ședința de astăzi propunerea de denunțare a trei acorduri încheiate pe platforma CSI. Este vorba de Acordul cu privire la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor membre ale Comunității inclusiv cu armament și tehnică; Acordul privind Grupurile observatorilor militari și Forțele Colective de menținere a păcii în CSI și a Protocolului privind procedura temporară de formare și angajare a Grupurilor observatorilor militari și a Forțelor Colective de menținere a păcii în zonele de conflict între state și în statele membre ale CSI, precum și  Acordul statelor membre ale CSI privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului.

Toate trei proiectele au fost votate de deputați în prima lectură.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: