(VIDEO) „Nimeni nu este în siguranță”. Gavrilița, despre scenariul în care Rusia va păstra teritoriile ucrainene cucerite
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Nimeni nu este în siguranță”. Gavrilița, despre scenariul în care Rusia va păstra teritoriile ucrainene cucerite

Premierul Natalia Gavrilița a acordat un interviu pentru postul de televiziune CNN. Șefa Executivului, care a efectuat recent o vizită oficială în SUA, a recunoscut că este îngrijorată din cauza evoluției luptelor din Ucraina, iar miza principală pentru Moldova este rezistența armatei ucrainene în sud-vestul țării. De asemenea, șefa Guvernului de la Chișinău a menționat că, în cazul în care Rusia nu va fi trasă la răspundere pentru agresiunea din Ucraina, acest lucru va reprezenta un pericol pentru securitatea mai multor țări.

„Suntem îngrijorați, evident. Este un risc, este un scenariu ipotetic pentru moment, însă dacă forțele militare vor avansa în partea de sud-vest a Ucrainei până la Odesa, atunci, desigur, îngrijorarea noastră crește. În special ținând cont de prezența trupelor în Transnistria. Facem tot ce ne stă în puteri pentru a menține pacea și stabilitatea și să ne asigurăm că luptele nu escaladează”.

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova

 

Întrebată despre situația în care se va pomeni Republica Moldova dacă Rusia nu va fi pedepsită pentru agresiunea săvârșită în Ucraina și va reuși să păstreze teritoriile cucerite după februarie 2022, Natalia Gavrilița a răspuns:

Este o situație foarte dificilă nu doar pentru Moldova, dar pentru orice țară mică, orice țară care mizează pe dreptul internațional. Dacă un stat poate porni un război de anexare fără să țină cont de dreptul internațional, atunci reiese că nimeni nu este în siguranță și cred că multe țări sunt îngrijorate”.

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: