VIDEO Noi detalii cutremurătoare, în cazul tragediei de la Căușeni. Bărbatul ar fi fost găsit mort în zăpadă, cu lopata lângă el
Full Article 5 minutes read

VIDEO Noi detalii cutremurătoare, în cazul tragediei de la Căușeni. Bărbatul ar fi fost găsit mort în zăpadă, cu lopata lângă el

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul cuplului decedat din cauza zăpezii, la Căușeni. Rudele celor doi soți susțin că au apelat la serviciul 112 de zeci de ori solicitând ajutor, care nu a mai venit. Ei au povestit despre ultimele discuții avute cu cei doi soți. Victimele, spun rudele acestora, erau încrezute că vor fi salvate, așa cum li s-ar fi promis.

Cei doi concubini, unul originar din satul Plop și altul din Zaim, s-ar fi pornit la o soră țintuită la pat în satul Coșcalia pentru a-i duce un telefon mobil, pe data de 26 noiembrie în jurul orelor 11:00. La distanța de 5 km de satul Coșcalia, mașina în care se aflau s-a împotmolit în zăpadă și nu a mai putut înainta. Primul apel la 112, potrivit rudelor, ar fi fost făcut în jurul orelor 13:00. Până la ora 17:00 seara, spun ei, s-a sunat în continuu la 112. Abia a doua zi, către orele 08:00 dimineața, serviciul de gardă al Inspectoratului de Poliție Căușeni a primit un apel telefonic în care un cetățean a comunicat că la intrare în satul Coșcalia au fost depistate două persoane decedate într-un automobil înzăpezit, scrie presa locală Studio-L.

„Pe la ora 14:00-15:00 am vorbit cu ea. I-am spus: „ieșiți, lele, duceți-vă”. Mi-a spus că totul o să fie bine, că o să fie salvați și o să ajungă acasă și o să-mi spună. Nu mi-a mai spus nici un cuvânt”, spune sora femeii decedate.

Rudele cuplului spun că femeia și bărbatul ar fi încercat să de mai multe ori să se pornească singuri spre casă, însă s-au întors de fiecare dată înapoi la mașină, pentru că femeia se simțea rău și slăbită. Bărbatul ar fi încercat să curețe singur zăpada din jurul mașinii, în speranța de a se salva, însă fără succes.

„S-au chinuit acolo să rânească omătul. Cred că nu mai aveau putere să meargă mai departe. Cred că au crezut că o să vină ajutor și așteptau. Erau ambii pensionari, erau slăbiți”.

„Când am vorbit ultima dată cu el, a spus: „gata, e ultimul cuvânt. N-avem nicio scăpare”. Am întrebat de ce nu s-au pornit și a zis că s-au pornit, dar Mariei i-a fost rău și nu a putut să o lase singure”.

„El a fost găsit jos, cu fața în omăt. Cum a dat să rânească omătul, a rănit vreo două lopeți și a căzut jos. Așa și l-au găsit. Lopețile, hârlețul, tot jos era”, au declarat rudele cuplului pentru presa locală.

Rudele femeii de 64 de ani învinuiesc serviciul 112 de moartea celor doi soți. Ei spun că au apelat de zeci de ori la 112, solicitând ajutor.

„Ei au sunat la 112 și le-au promis să stea acolo să aștepte, că o să vină și o să-i scoată, este apel înregistrat. (…) Doar cu promisiunea au rămas. Din ce cauză?”.

„Să suni de atâtea ori… Dacă nu am sunat de 100 de ori, ap nu știu. Și de pe numărul meu, și de pe numărul fetei. Care numere am găsit, de pe toate am sunat. Ba îmi spuneau că până dimineață mai este, ba că până diseară mai este, că ei s-au dus. Numai nu-mi spuneau că ei sunt la fața locului, ca să vadă ce-i cu ei. Care e dreptatea la noi în țară eu nu știu. Dacă îi spun că omul se simte rău, că are tensiune mare… Așteptați, așteptați, că nu doar dvs. sunteți, îmi răspundeau”.

„I-au lăsat să moară cu zilele acolo, pentru că nu am sunat o dată. Am luat împrejur: am sunat și la 903, și la 901, și la 112, peste tot. Și la tractoristul acela care făcea drumul, la Primăria Coșcalia. Unde e dreptatea, nu înțeleg. Toată noaptea nu am dormit”.

„Trebuie ca cei care au lăsat omul de viu să moară să fie pedepsiți. Ei să fi vrut să ajute omul, luau un tractor, două, și îi scoteau. I-au lăsat ca pe niște câini, și-au bătut joc de ei”, mai spun rudele concubinilor.

Victimele incidentului urmează să fie înmormântate astăzi, 30 noiembrie.

Amintim că poliția a deschis o anchetă pe acest caz, procuratura – dosar penal, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus ancheta de serviciu. În urma tragediei, prim-ministrul Dorin Recean a cerut demisia șefului 112 în cadrul ședinței Guvernului din 29 noiembrie. În aceeași seară, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a semnat ordinul de demitere.

Vezi AICI cronologia tragediei de la Căușeni, prezentată de ministrul de Interne, Adrian Efros.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: