VIDEO Nouă bărbați – surprinși în timp ce intrau ilegal în Moldova: au cerut azil politic 
Full Article 1 minutes read

VIDEO Nouă bărbați – surprinși în timp ce intrau ilegal în Moldova: au cerut azil politic 

În ultimele trei zile, polițiștii de frontieră au documentat nouă persoane care au traversat în mod fraudulos frontiera moldo-ucraineană. În toate cazurile sunt vizați cetățenii Ucrainei, bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani.

Șase dintre străinii documentați au fost reținuți în zona de responsabilitate a Direcției regionale EST, mai exact pe perimetrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Tudora-1 și Volintiri.

Bărbații au fost surprinși de către polițiștii de frontieră în momentul când traversau ilegal hotarul, din Ucraina în Republica Moldova. Toți șase au solicitat azil pe teritoriul țării noastre.

Alți trei ucraineni au fost identificați în zona de frontieră din regiunea de nord a țării. Patrulele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Larga au văzut și ulterior au reținut bărbații în apropierea liniei de frontieră, după ce au traversat ilegal hotarul moldo-ucrainean.

Și în aceste cazuri, străinii au solicitat protecție din partea Republicii Moldova.

​​Amintim că bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: