(VIDEO) O deputată a Platformei DA a numit-o „bărbat” pe Viorica Dumbrăveanu. Cum a explicat gestul
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O deputată a Platformei DA a numit-o „bărbat” pe Viorica Dumbrăveanu. Cum a explicat gestul

La finalul ședinței de marți, 17 martie, a parlamentului, deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, a avut un discurs în care a criticat acțiunile gvernului, în frunte cu premierul Ion Chicu, în contextul pandemiei de COVID-19 și declararea stării de urgență. Totodată, aceasta a numit-o „bărbat” pe ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Contactată de NM, Arina Spătaru a explicat ce a avut în vedere.

Nemulțumită de faptul că opoziția parlamentară nu a fost lăsată să adreseze mai multe întrebări premierului, Arina Spătaru a citit o declarație. Aceasta a acuzat coaliția de guvernare că încearcă să profite de pe urma crizei create.

„Domnule prim-ministru, după 60 de zile, poate ar fi bine să prelungim starea de urgență până a doua zi după alegerile prezidențiale? Pentru că nimeni nu poate da pronosticuri pozitive cu privire la evoluția pandemiei. Singurul bărbat din guvernul Chicu este doamna Dumbrăveanu. De aceea, îi exprim respectul și sper că o va ține în continuare”, a menționat Arina Spătaru în timpul discursului.

Contactată de NM, deputata Platformei DA a explicat la ce s-a referit: „La noi în societate, cuvântul „bărbat” se subînțelege că este curajos, combativ, ia decizii importante și și le asumă, ține situația sub control. Eu cu asta tot nu sunt de acord. Doar așa puteam lovi sub centură „pretinșii bărbați”, cum se zice în limba lor”, a argumentat parlamentara.

Arina Spătaru – declarație la final de ședință plenară

Arina Spătaru – declarație la final de ședință plenară 17 martie 2020 (Ședința plenară aici – http://bit.ly/2TU3bfU)

Geplaatst door Parlamentul Republicii Moldova op Dinsdag 17 maart 2020

Amintim că parlamentul Republicii Moldova a aprobat marți, 17 martie, solicitarea guvernului și a declarat stare de urgență la nivel național, din cauza pandemiei de COVID-19. Măsura va fi valabilă până pe 15 mari 2020, însă premierul Ion Chicu a menționat că aceasta ar putea fi suspendată mai devreme, dacă va fi cazul.

În prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 30 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirusul de tip nou.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: