(VIDEO) O elevă din Moldova a câștigat marele premiu la Concursul internațional al tinerilor pianiști „Frederik Chopin” din Estonia
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O elevă din Moldova a câștigat marele premiu la Concursul internațional al tinerilor pianiști „Frederik Chopin” din Estonia

Moldoveanca Elizaveta Coroli a câștigat Marele Premiu și diploma „Pentru artistism și inspirație” la cea de-a 15 ediție a Concursului internațional al tinerilor pianiști „Frederik Chopin”. Concursul s-a desfășurat în perioada 29 ianuarie – 5 februarie în orașul Narva din Estonia.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Estonia, Elizaveta Coroli, care este elevă la Liceul muzical „Serghei Rahmaninov” din Chișinău, a evoluat în fața unui juriu internațional în cel de-al treilea grup de tineri interpreți cu vârstele cuprinse între 16 și 18 ani, având în calitate de concurenți alți 29 de tineri pianiști din 15 țări.

La concertul de gală tradițional al laureaților acestui festival, care a avut loc la 5 februarie în incinta Școlii de Balet și Muzică de la Tallinn, Elizaveta a prezentat publicului o interpretare a Concertului nr.1 în mi minor pentru pian și orchestră op.11 de Frederik Chopin, acompaniată de Orchestra simfonică a orașului Narva, dirijată de Anatoli Șura. Printre spectatori au fost persoane oficiale, reprezentați ai corpului diplomatic și studenți.

Concursul internațional al tinerilor pianiști „Frederik Chopin” de la Narva se desfășoară o dată la doi ani, penultima ediție a avut loc în 2020, fiind amânat de două ori din cauza pandemiei Covid-19. În acest an, Republica Moldova a fost reprezentată pentru prima oară la acest concurs muzical.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: