(VIDEO) O regizoare din Moldova a câștigat Premiul European pentru cel mai bun scurtmetraj
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O regizoare din Moldova a câștigat Premiul European pentru cel mai bun scurtmetraj

Scurtmetrajul „Nanu Tudor” regizat de moldoveanca de Olga Lucovnicova a câștigat Premiul European pentru cel mai bun scurtmetraj. Anunțul a fost făcut pe 11 decembrie, de la Berlin, în cadrul Galei de decernare a premiilor European Film Award.

„Să fac acest film, a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care am luat-o în viața mea. Dar am înțeles că liniștea dă putere răului. Am înțeles că trebuie să iau camera, atunci când nu găsesc cuvinte. Cred cu tărie în puterea cinematografiei”, a mărturisit Olga Lucovnicova.

Filmul dezvăluie o amintire din copilărie a regizoarei: o vară în casa străbunicilor, cu momente minunate cu familia adunată în jurul mesei, dar și cu momente mai puțin plăcute, în care unchiul fetei de atunci are un comportament abuziv.

După 20 de ani, cei doi stau de vorbă despre întâmplarea de demult. Pe de o parte, trauma tinerei regizoare, de cealaltă – unchiul care nu înțelege că a greșit.

Confruntarea are loc în fața camerei de filmat și toată povestea este spusă, de fapt, prin simbolurile casei străbunicilor: arhitectura și modul în care este decorată casa sunt, de fapt, instrumentele prin care tânăra regizoare spune povestea.

Premiile Film ului European sunt acordate anual din 1988 de către Academia Europeană de Film pentru a recunoaște excelența în realizările cinematografice europene. Premiile sunt acordate la 19 categorii, cel mai important fiind premiul pentru „Cel mai bun film”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: