(VIDEO) Percheziții în masă în dosarul unei organizații criminale din Moldova și Ucraina: Organizau atacuri raider, torturi și răpiri
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Percheziții în masă în dosarul unei organizații criminale din Moldova și Ucraina: Organizau atacuri raider, torturi și răpiri

Peste 150 de oameni ai legii din Moldova și Ucraina au desfășurat simultan 14 percheziții la cinci figuranți din Cahul și Chișinău, care ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană și 30 percheziții la nouă persoane din regiunea Odesa. Descinderile au avut loc în dosarul unei organizații criminale, care se ocupa cu organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri raider, torturi și răpiri de oameni din mediul de afaceri.

Potrivit oamenilor legii, perchizițiile s-au desfășurat pe 29 și 30 noiembrie în cadrul unui dosar pornit în 2016, de Procuratura Generală.

În urma unui schimb de informații cu autoritățile din Ucraina, procurorii au stabilit că un ucrainean de 56 de ani a creat o organizație criminală cu legături inter-regionale, care a activat pe teritoriul orașului Odessa și ar avea tangențe infracționale cu lumea interlopă din regiunea transnistreană.

Oamenii legii le-au dat în vileag comunicarea celor cinci figuranți din Moldova cu acest lider din statul vecin. Membrii acestui grup infracțional au vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, cărora procurorii PCCOCS urmează să le atribuie statutul procesual-penal.

Liderul din statul vecin urmează să fie anunțat în căutare de către autoritățile din Ucraina. Acesta ar fi implicat în organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri raider, torturi și răpiri de oameni din mediul de afaceri.

În urma descinderilor au fost confiscate mai multe corpuri delicte precum mărfuri, bonuri de creanță, timbre de pre-livrare, evidență contabilă, contracte de activități economice comune și autovehicule, precum și arme și muniții deținute ilegal.

Urmărirea penală continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în vederea stabilirii tuturor aspectelor infracționale investigate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: