VIDEO Peter Michalko: „Uniunea Europeană este cel mai mare susținător al Republicii Moldova”. Mesajul ambasadorului UE cu ocazia Zilei Europei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Peter Michalko: „Uniunea Europeană este cel mai mare susținător al Republicii Moldova”. Mesajul ambasadorului UE cu ocazia Zilei Europei

„Uniunea Europeană este cel mai mare susținător al Republicii Moldova și în aceste vremuri dificile Uniunea Europeană este solidară cu cetățenii Republicii Moldova și pune în loc central bunăstarea și viitorul lor”. Declarația a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul unui mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Europei.

„Relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova este mai puternică decât criza, iar legăturile noastre au adus beneficii concrete și vizibile pentru cetățeni. Acordul nostru de Asociere și Acordul de liber schimb definesc un parteneriat foarte strâns și vor fi printre instrumentele principalele menite să susțină Moldova în contracararea impactului crizei”, a declarat Peter Michalko.

„Noi nu am uitat de vecinii noștri și am venit cu un răspuns prompt pentru susținerea sistemului medical, a economiei și a oamenilor. Noi suntem mai puternici împreună și vom ieși din această situație mai puternici și pregătiți pentru viitor”, a mai spus acesta.

Mai mult, Peter Michalko a menționat că Republica Moldova trebuie să continue implementarea reformelor.

„Domeniile fundamentale pentru societate care afectează activitatea noastră de zi cu zi sunt: justiția, statul de drept, democrația, standardele electorale și libertatea presei. Integritatea, transparența și lupta împotriva corupției trebuie să continue, iar societatea civilă trebuie să aibă sprijin și instrumente pentru a îi responsabiliza pe cei de la putere”, a spus ambasadorul UE.

Totodată, acesta a îndemnat cetățenii să poarte mască de protecție, întrucât este o măsură care „poate să ne ajute să ieșim mai repede din această pandemie”. „Masca nu este rușine sau semnal că cineva este bolnav, dar semn de responsabilitate și respect față de sănătatea altora”, a punctat Peter Michalko.

Menționăm că în fiecare an, pe 9 mai este celebrată Ziua Europei. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: