VIDEO Președinta Maia Sandu a încins hora la Festivalul iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia
Full Article 1 minutes read

VIDEO Președinta Maia Sandu a încins hora la Festivalul iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a participat, pe 12 iunie, la Festivalul iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia. 

Oameni luminoși cu inima mare, oameni care-și iubesc țara si-și cinstesc tradițiile – sunt oamenii pe care i-am întâlnit astăzi la cea de-a patra ediție a Festivalului iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia. Am admirat lucrările meșterilor populari și portul national al participanților, m-am prins în horă cu membrii colectivelor artistice care au venit la festival din toată țara si am gustat din bunătățile oferite generos de pământul nostru”, a menționat președinta țării.

Șefa statului i-a felicitat pe locuitorii din Selemet, în frunte cu Primarul Tatiana Badan, pentru ideea de a celebra prosopul țesut manual – o piesă de rezistență a patrimoniului nostru național.

Le-am mulțumit pentru consecvența cu care păstrează valorile și reînvie tradițiile, contribuind la unitatea țării noastre și făcând-o mai cunoscută în lume. Frumoasa zi de Duminica Mare din acest an este, înainte de toate, despre pace și bună înțelegere. Pace și liniște vă doresc tuturor, pace pentru Moldova și pentru întreaga lume”, a mai spus Sandu.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: