nordnews.md

VIDEO Președintele raionului Edineț, cercetat penal, după ce ar fi agresat fizic o consilieră. Ce riscă

Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, este acuzat că a agresat fizic o consilieră municipală. Diana Nistor a depus deja o plângere la poliție, fiind deschis și un dosar penal pe acest caz. Totul s-a întâmplat acum o săptămână, chiar în fața Consiliului Raional, scrie NordNews.

Consiliera locală susține că încerca să-l filmeze pe fiul președintelui de raion în timp ce acesta se afla la volanul mașinii consiliului raional, în scopuri personale. Atunci, Nicolai Melnic ar fi devenit agresiv și a spart telefonul femeii, dar și parbrizul automobilului ei.

„Domnul președinte Melnic m-a lovit la mână cu o putere foarte mare, încât telefonul mi-a sărit pe parbriz. S-a spart telefonul și parbrizul. Eu am încercat să plec, el m-a apucat de antebraț, de amândouă antebrațe, și a început să mă îmbrâncească, apoi m-am lovit cu fesa de mașină”, susține Diana Nistor.

În mașina consilierei se afla și copilul ei minor, care ar fi fost afectat de cele întâmplate. Diana Nistor, care este și fosta colegă de partid a președintelui de raion, susține că nu este pentru prima dată când Nicolai Melnic ar agresa fizic o persoană.

„În momentul acesta aveam un minor în mașină, copilul meu de patru ani. A ieșit și a început să strige „las-o în pace pe mama mea”. N-a făcut decât să se întoarcă, să urce la el în mașină și să plece acasă”, spune femeia.

Inițial, Nicolai Melnic a refuzat să vorbească în fața camerei de luat vederi. Ulterior, la telefon, acesta a declarat jurnaliștilor că, de fapt, el a fost cel agresat.

„Eu nu am îmbrâncit-o. Eu am lovit peste telefon pentru că nu sunt vedetă pentru ca cineva să mă filmeze fără a mă întreba, fără a mă preîntâmpina. Ea pune mașina pe trotuar, în fața executivului. Eu am fost agresat. Eu nu i-am spus un cuvânt. Dimpotrivă, am fost numit și învinuit”, susține Nicolai Melnic.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. Președintele de raion riscă amendă, muncă neremunerată în folosul comunității și închisoare pe un termen de până la trei ani.

„Pentru că este vizată o persoană cu funcție cu demnitate publică, cauza penală a fost preluată din gestiunea Inspectoratului de Poliție în exercitarea Procuraturii Raionului Edineț. La moment sunt efectuate toate acțiunile necesare pentru stabilirea circumstanțelor pe caz”, declară Nadejda Podgurschi pentru sursa citată.

Amintim că, la alegerile locale din octombrie 2019, Melnic a fost cap de listă a candidaților PSRM în Consiliul raional Edineț, formațiunea obținând atunci cele mai multe mandate – 13 din totalul de 33. Respectiv, în noiembrie 2019, Nicolai Melnic a fost ales președinte al raionului Edineț.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Скриншот

Criptomonedele ar putea fi legalizate complet până în 2026. Deputat PAS: „Vor fi accesibile ca în UE”

Până în 2026, în Republica Moldova se intenționează legalizarea completă a criptomonedelor și elaborarea unui cadru juridic clar pentru utilizarea acestora. Anunțul a fost făcut de deputatul partidului de guvernare „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Dorian Istratii, în cadrul emisiunii NM „Есть вопросы”.

Potrivit deputatului, modificările vor fi adoptate în baza regulamentului european MiCA (Markets in Crypto-Assets), care a intrat în vigoare în Uniunea Europeană în decembrie 2024.

„În 2026 trebuie să soluționăm această problemă și să legalizăm acest activ, pentru că oamenii oricum îl cumpără”, a declarat Istratii.

În prezent, operațiunile cu criptomonede în Moldova sunt complicate: pentru achiziționarea activelor digitale este necesară deschiderea unui cont bancar special, monitorizat.

„Acest lucru complică procesul și nu toate băncile au fost inițial pregătite să deschidă astfel de conturi. Există riscuri: off-shore-uri pentru cumpărarea voturilor la alegeri, finanțarea terorismului și alte scheme ilegale. Toate acestea reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. De aceea, băncile se confruntă cu dificultăți reale în acest context”, a explicat deputatul.

Istratii a precizat că noua lege va simplifica regulile pentru utilizarea criptomonedelor, atât pentru cetățeni, cât și pentru instituțiile bancare. Autoritățile lucrează la modificări împreună cu Serviciul de combatere a spălării banilor, Banca Națională și Serviciul de Informații și Securitate.

„La nivel global, tehnologia blockchain este încă subestimată. Cred că are un viitor, dar doar atunci când va fi reglementată clar”, a adăugat deputatul.

Potrivit lui Istratii, odată cu intrarea în vigoare a legii, operațiunile cu criptomonede în Moldova vor deveni „mai accesibile și mai transparente – ca în Uniunea Europeană și România”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: