VIDEO Primele imagini cu atacul asupra instituției de securitate de la Tiraspol
Full Article 2 minutes read

VIDEO Primele imagini cu atacul asupra instituției de securitate de la Tiraspol

Un canal de Telegram a publicat imaginile atacului cu lansatorul de grenade asupra sediului instituției de securitate de la Tiraspol. Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului au acuzat Ucraina că ar sta în spatele incidentului.

Imaginile au apărut pentru prima oară pe canalul de Telegram „Kreposti”, care aparține postului de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” de la Tiraspol. Ulterior, au fost publicate și de așa-numitul „Minister de Interne” al regiunii. În imagini apar presupușii autori ai atacului din 25 aprilie.

Necunoscuții au venit din direcția Grigoriopol, au traversat ilegal frontiera Ucrainei cu Transnistria. Mașina este un Ssang Yong gri cu numerele de înmatriculare: EL 387 RJ. În interior erau trei persoane, toți în negru, cu măști. Au fost trei focuri. Din lansatorul de grenade au tras în direcția celui de-al doilea etaj. Al treilea foc a fost cel mai puternic. Ora împușcăturilor: 17:44. Au avut nevoie de mai puțin de 20 de secunde”, au scris reprezentanții postului TV.

Amintim că în Transnistria au avut loc mai multe incidente de securitate în ultimele zile. Totul a început de la un atac asupra sediului instituției de securitate de la Tiraspol. În urma acestuia, au fost sparte geamurile clădirii vizate, dar și a blocurilor din apropiere. Liderul nerecunoscut al regiunii Vadim Krasnoselski a declarat că „urmele duc în Ucraina” și a contrazis-o dur pe președinta R. Moldova Maia Sandu, potrivit căreia în spatele exploziilor ar sta „forțe din interiorul regiunii, interesate să destabilizeze situația”.

Tiraspolul a dezvăluit că tratează drept „atacuri teroriste” incidentul de la serviciul de securitate (MGB) din Tiraspol, urmat de cel de la unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak. Președinta Maia Sandu a dezvăluit că a avut loc un incident de securitate și la aerodromul din Tiraspol.

Autoritățile de facto ale regiunii au declarat „cod roșu” de alertă teroristă pentru 15 zile. Au fost intensificate controalele, iar elevii au trecut la educație online.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: