VIDEO Prin ce s-a remarcat Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova
Full Article 50 second read

VIDEO Prin ce s-a remarcat Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

Primul președinte al Republicii Moldova, care a susținut cu putere proclamarea suveranității și obținerea independenței țării noastre, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Mircea Snegur a fost o figură de referință în istoria Moldovei și a jucat un rol esențial în recunoașterea tânărului stat de către Occident. În ultimii ani de viață, el a luptat cu o boală gravă. 

Mircea Snegur a ocupat funcția de președinte al Republicii Moldova din 3 septembrie 1990 până la data de 1 decembrie 1996, când a pierdut alegerile în fața lui Petru Lucinschi. De-a lungul vieții sale, el a fost onorat cu 8 distincții de stat și titluri onorifice, inclusiv prestigiosul „Ordin al Republicii”.

NM a făcut o sinteză a activității primului președinte al țării și vă spune prin ce s-a remarcat Mircea Snegur de-a lungul vieții sale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: