VIDEO Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate în ședință. Corupția din justiție – pe agenda discuțiilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate în ședință. Corupția din justiție – pe agenda discuțiilor

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) vineri, 26 ianuarie. Președinția anunță că membrii Consiliului au abordat problemele sistemului judecătoresc, în special, corupția din sistem.

Instituția prezidențială precizează că subiectul a fost discutat în contextul Strategiei Naționale de Securitate, adoptată recent, „care identifică corupția, inclusiv în sistemul de justiție, drept o amenințare gravă în adresa securității statului și a cetățenilor”.

Potrivit sursei citate, pe lângă membrii CSS, la ședință au fost invitați membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, Curții Supreme a Justiției și alți reprezentanți ai sectorului de justiție.

VIDEO Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate în ședință. Corupția din justiție – pe agenda discuțiilor

președinte.md

Noua Strategie propusă de președinta Maia Sandu și aprobată de Parlament are drept obiectiv creșterea capacității statului de a preveni și de a contracara materializarea riscurilor la adresa securității naționale, precum și de a asigura procesul de integrare europeană și cooperare cu statele partenere. Totodată, în document se evidențiază că, în prezent, războiul Federației Ruse în Ucraina are implicații grave asupra securității naționale a Republicii Moldova, inclusiv în domeniile economic, financiar, energetic și al ordinii publice – context în care este nevoie de o strategie de securitate actualizată. Autoritățile au declarat anterior că documentul va sta la baza elaborării, completării și modificării legilor și altor acte normative în domeniul securității și apărării naționale. Consiliul Suprem de Securitate va monitoriza și va coordona aplicarea unitară a strategiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: