VIDEO Șanțuri pe teritoriul Ucrainei, în apropiere de Republica Moldova. Precizările Poliției de Frontieră 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șanțuri pe teritoriul Ucrainei, în apropiere de Republica Moldova. Precizările Poliției de Frontieră 

În spațiul public au apărut informații cu privire la apariția unor șanțuri pe teritoriul Ucrainei, în apropierea liniei de frontieră cu Republica Moldova. Pentru NM, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că săpăturile sunt realizate pentru a descuraja trecerile ilegale ale frontierei ucrainene, precum și pentru curmarea tentativelor de contrabandă din Ucraina în Republica Moldova. 

Pe 11 martie, pe unele canale de Telegram au fost publicate imagini cu mențiunea că pe teritoriul Ucrainei, la frontieră cu Republica Moldova, a fost săpat un șanț și ridicat un dâmb de pământ de aproximativ 2 metri și de circa 2 km. Se mai preciza că lucrările sunt în desfășurare și că acestea ar avea loc în preajma orașului Ocnița.

Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, a menționat pentru NM că lucrările sunt realizate inclusiv pentru a descuraja trecerile ilegale ale frontierei ucrainene.

„Pe linia reprezentativă, colegii din cadrul Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina au informat că astfel de lucrări sunt realizate cu scopul de a descuraja trecerile ilegale ale frontierei de stat de către persoane, inclusiv la curmarea tentativelor de contrabandă din Ucraina în Republica Moldova”, a precizat reprezentanta instituției.

Novițchi a mai spus că șanțurile „pot fi văzute pe teritoriul Ucrainei, în adiacentul punctelor de trecere a frontierei de stat și unde căile de comunicații trec în aproape de frontiera de stat”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: