VIDEO Șeful Direcției Sud al Inspectoratului Național de Investigații, reținut pentru 72 de ore. Ce au găsit procurorii la el acasă 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șeful Direcției Sud al Inspectoratului Național de Investigații, reținut pentru 72 de ore. Ce au găsit procurorii la el acasă 

Pe parcursul zilei de astăzi, procurorii anticorupție au descins cu 9 percheziții la șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. În urma verificărilor, funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 ore.

Potrivit Anticorupție este vorba despre Sergiu Solovei. Procurorii menționează că perchezițiile s-au desfășurat în biroul de serviciu, domiciliu, încăperi nelocative, automobilul lui Solovei, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

S-a constatat că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI al IGP al MAI, a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780 000 lei, mijloacele dobândite și declarate legal.

Bunurile care constituie obiect al investigațiilor sunt: o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a mun. Chișinău, 2 apartamente și 2 parcări subterane situate în mun. Chișinău, peste 50 de loturi agricole și 2 mijloace de transport.

 

La fel, în procesul urmăririi penale sunt investigate o serie de persoane juridice rezidente care ar fi afiliate și/sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate contracte de vânzare cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute.

Procuratura Anticorupție mai anunță că funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 ore.

În continuare, procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: