VIDEO „Și după să spună că Şor face”. Consilierii raionali și localnicii din Orhei, nemulțumiți de intenția de a vinde sediul școlii internat
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Și după să spună că Şor face”. Consilierii raionali și localnicii din Orhei, nemulțumiți de intenția de a vinde sediul școlii internat

Școala internat din Orhei a fost scoasă la licitaţie printr-o decizie a consiliului raional, din care fac parte mulți consilierii ai fostului Partid „ȘOR”, declarat neconstituțional. Consilierii din opoziţie susţin că există riscul ca cei peste 36 de milioane de lei obţinuţi din vânzare să fie utilizaţi fraudulos în campania electorală, relatează TVR Moldova

Licitatia a fost aprobată în luna mai și sunt suspiciuni că s-a încălcat legea.

Prima încălcare a regulamentului şi legsilaţiei privind achiziţiile a fost lipsa unei consultări publice reale pentru că la Orhei nu se face nicio consultare publică reală. Efectiv există posibisibilitatea de a utiliza aceste resurse administrative în folosul şi pentru piarul unei formaţiuni politice sau în cazul de faţă a mai multor formaţiuni politice care se asociază acestui lider care patronează cumva din online oraşul Ohei şi Consiliul Raional”, a declarat consilierul independent Sergiu Aga.

Noi vedem o foarte mare grabă a lor, a consilierilor de la fostul Partid Şor de a vinde acest bun. Unul poate fi vorba de teren acolo pentru că urmăresc anumite interese şi vor să diminueze preţul ca să-l vândă mai ieftin apropiaţilor lor sau s-ar putea să vândă imobilul să i-a banii respectivi să se investească în campania electorală a lor şi apoi instanţa de judecată să dea câştiga de cauză Cancelariei de Stat şi Consiliul Raional să fie nevoiţi să întoracă aceşti 36 de milioane de lei care era suma iniţială”, a spus consilierul PAS Alexei Codreanu.

Vicepreşedintele raionului Orhei Victor Perțu respinge acuzaţiile și spune că oricum nimeni nu a vrut să cumpere clădirile și terenul scolii.

Clădirea este într-o stare deplorabilă, acoperişul este spart, iar pe zice trece degradează. Din acest considerent am hotărât să obţinem ceva venit din vânzarea bunurilor, având în vedere că nu avem altă ideie cum să le folosim”, a adăugat acesta.

Între timp, nici localnicii din Orhei nu sunt de acord cu vânzarea clădirii.

De vândut tot s-a vândut în ţara aceasta şi ce a mai rămas s„e străduie să vândă. Într-adevăr câţi bătrânei sunt care nu au nici adăpost şi nici ce mânca. Eu sunt de părere că ar trebui reprofilată, să se deschidă o casă pentru bătrânei. Partidul care conduce acest raion se strădui să vândă tot şi după să spună că domnul Şor face”, a spus un bărbat.

Precizăm că prețul de licitație al clădirilor și terenului este de peste 36 de milioane de lei. Şcoala a fost fondată în 1960 şi a funcționat până în 2015.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: