VIDEO Socialiștii și comuniștii invită moldovenii să participe pe 9 mai la marșul „Regimentul Nemuritor”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Socialiștii și comuniștii invită moldovenii să participe pe 9 mai la marșul „Regimentul Nemuritor”

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a îndemnat cetățenii R. Moldova să participe pe 9 mai la evenimentul denumit „Regimentul Nemuritor”, organizat de Comitetul Național „Victoria”. Un apel în acest sens a fost lansat de către deputații Vlad Batrîncea și Constantin Starîș.

Ca și în anii precedenți, BCS va fi alături de Comitetul Național „Victoria”. Vom oferi atât asistență organizatorică, cât și juridică, pentru ca acest eveniment să fie desfășurat tradițional, cu respectarea normelor legale, a ordinii de drept și liniștii publice. Apropo, de mai bine de 15 ani, organizăm „Regimentul Nemuritor” împreună cu colegii din societatea civilă. Și pe parcursul anilor nu a fost înregistrată nicio abatere. Niciun conflict și nicio situație neplăcută cu poliția”, a declarat Batrîncea.

Marșul va începe la 9:30, în Piața Marii Adunări Naționale și se va încheia la memorialul „Eternitate”.

Va fi organizat la nivelul cuvenit, cu participarea miilor de cetățeni ai R. Moldova. Are drept scop comemorarea evenimentelor din anii 41-45, când și Moldova a făcut parte din tabăra învingătorilor. Pentru noi sunt evenimente tradiționale, sfinte”, a adăugat deputatul socialist.

Constantin Starîș a repetat invitația în rusă.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a promulgat recent legea care prevede interzicerea utilizării simbolurilor care promovează războiul. Printre acestea se numără și așa-numita panglică a Sf. Gheorghe. În caz că nu se vor conforma, persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, iar în privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: