VIDEO Soția lui Navalnîi, declarații cu lacrimi în ochi: „Putin și anturajul său vor fi trași la răspundere”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Soția lui Navalnîi, declarații cu lacrimi în ochi: „Putin și anturajul său vor fi trași la răspundere”

Iulia Navalnaya a comentat vestea morții soțului său, opozantul rus Alexei Navalnîi, care a fost declarat mort pe 16 februarie, de autoritățile ruse. În cadrul unui discurs din 16 februarie, în timpul Conferinței de Securitate de la Munchen, Germania, Iulia Navalnaya a declarat că nu știe dacă să creadă informațiile furnizate de autoritățile ruse. Navalnaya a adăugat că, în cazul în care soțul său într-adevăr a decedat, președintele Rusiei și anturajul său, pe care i-a învinuit că l-au omorât, vor fi trași la răspundere.

Nu știu dacă să cred sau nu știrilor groaznice pe care le primim doar din sursele guvernamentale din Rusia. De ani de zile nu putem să-i credem pe Putin și guvernul său, ei mereu mint. Dar dacă este adevărat, vreau ca Putin, toți cei din anturajul său, prietenii săi să știe că vor fi trași la răspundere pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele, soțului meu. Și această zi va veni foarte curând. Vreau să îndemn întreaga comunitate mondială, oamenii din întreaga lume, să ne unim și să învingem această răutate, să învingem regimul terifiant din Rusia. Acest regim și Vladimir Putin trebuie să fie trași personal la răspundere pentru ceea ce au făcut țării noastre în ultimii ani”, a declarat Iulia Navalnaya cu lacrimi în ochi, pe scena Conferinței de Securitate de la Munchen.

De menționat că Iulia Navalnaya a aflat despre vestea morții soțului său în timpul evenimentului din Germania.

Între timp, și mama lui Alexei Navalnîi, Ludmila Navalnaya, a venit cu o reacție la vestea morții fiului său. „Nu vreau să aud condoleanțe. L-am văzut pe fiul meu în colonie pe 12, în vizită. Era viu, sănătos, vesel”, a declarat femeia, scrie Radio Svoboda.

Precizăm că Alexei Navalnîi, care era deținut într-o închisoare din Siberia, din motive politice, a fost declarat mort pe 16 februarie. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Avocatul lui Navalnîi a declarat că nu va comenta situația, la cererea familiei politicianului. Potrivit lui, sunt întreprinse toate acțiunile pentru a elucida cele întâmplate. Între timp, oamenii au început să depună flori în mai multe regiuni ale țării în memoria lui Navalnîi.

Moartea lui Navalnîi a fost comentată, între timp, atât la Chișinău, cât și în întreaga lume. Liderii UE și politicienii moldoveni consideră că opozantul rus a fost omorât, iar de vină ar fi regimul de la Moscova, în frunte cu Vladimir Putin. Detalii – AICI. Mesaje au fost transmise inclusiv de președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean. Cei doi oficiali susțin că decesul lui Navalnîi este „o reamintire a opresiunii regimului asupra opoziției” și că Moldova, dar și întreaga lume, „trebuie să continue să reziste brutalității Kremlinului și să apere valorile democratice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: