(VIDEO) „Suntem în bătaia puștii”. Cum sunt evacuați locuitorii regiunii Harkov de sub ocupația rusă. Reportaj NM
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Suntem în bătaia puștii”. Cum sunt evacuați locuitorii regiunii Harkov de sub ocupația rusă. Reportaj NM

Pecenihi este o localitate situată la 60 km de Harkov. Un baraj din apropiere, distrus pe jumătate, este unicul drum de pe teritoriul controlat de Ucraina pentru populația din regiunea Harkov. Acesta este numit aici „drumul vieții”. Însă acest drum nu este „un coridor verde” oficial. Refugiații și voluntarii au fost atacați de mai multe ori cu focuri de mortier de pe malul opus, unde se află armata rusă.

La mijlocul lunii iunie, Vitalii Șmakov, reporterul NM, a participat la una dintre acțiunile de evacuare „sub ținta lunetistului” și a discutat cu ucrainenii care fug de sub ocupație. Spoiler – unii dintre aceștia au fost nevoiți să-și dea copiii voluntarilor și să se întoarcă: rudele lor în etate rămân pe teritoriul ocupat.

Menționăm că în timpul unei noi evacuări, după ce reporterul NM a lucrat la acest baraj, teritoriul respectiv a fost atacat cu focuri de arme de pe malul opus, ocupat provizoriu de Rusia. Un bărbat de 90 de ani a fost rănit.

NOTA NM. Redacția este nevoită să închidă temporar accesul către acest reportaj, pentru a proteja siguranța persoanelor filmate. Îndată ce situația din regiunea Harkov va permite și nu va mai fi atât de periculoasă pentru persoanele evacuate și nu doar, vom redeschide accesul. Redacția își cere scuze de la cititori pentru situația creată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: