Partidul „ȘOR”

VIDEO Susținătorii Marinei Tauber au pichetat sediile judecătoriilor din Bălți

Câteva zeci de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au protestat, în dimineața de 19 ianuarie, în fața sediilor Curții Supreme de Justiție, a Judecătoriei Bălți și a Curții de Apel din Bălți. Aceștia au scandat slogane precum „Justiția de buzunar ne-a lăsat fără primar”, „Bălțenii nu iartă trădătorii” „Jos justiția vândută!”, „Bălțenii, victime ale injustiției PAS!” și au solicitat demisia magistraților care au dat curs solicitării CEC, privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru funcția de primar al mun. Bălți. La demonstrație a participat și deputata care a ratat ocazia de a deveni edil.

„Acești judecători corupți și vânduți s-au luat de ceea ce au mai scump oamenii într-o societate democratică: dreptul de a alege și vor plăti pentru nedreptatea pe care le-au făcut-o bălțenilor!”, a declarat consilierul municipal Chișinău, Serghei Burgudji, care a protestat în fața Curții Supreme de Justiție.

La protestele de la Bălți a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

„Noi suntem puternici și suntem în măsură să luptăm. Dar există oameni care nu se pot apăra și care riscă să ajungă pe mâna acestor judecători vânduți și fără scrupule. Acești judecători trebuie să-și dea demisia. Ar fi singura lor decizie corectă. Mai există o soluție – să recunoască public că acea decizie a fost luată sub presiune. Poate în așa caz, bălțenii îi vor ierta”, a declarat Marina Tauber.

Amintim că Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală de la Bălți în noaptea dinspre 4 și 5 decembrie 2021, cu o oră înaintea de începerea celui de-al doilea tur de scrutin. Procesul intentat de CEC împotriva candidatului Partidului „ȘOR” a început vineri noaptea și a trecut prin toate instanțele în mai puțin de 24 de ore. Judecătorii care au emis decizii sunt Natalia Costaș, care a pronunțat sentința în primă instanță, Ion Talpa, președintele Curții de Apel Bălți, care a coordonat procedura în instanța de apel, precum și magistrații care au participat nemijlocit la ședință, Dumitru Corolevschi, Stela Procopciuc și Diana Stănilă. La Curtea Supremă de Justiție, cauza a fost judecată de Maria Ghervas, Nina Vascan și Victor Burduh.

Pe de altă parte, avocații lui Tauber au semnalat încălcări de procedură și consideră că decizia a anula înregistrarea candidatului Partidului „ȘOR” este ilegală și arbitrară și a fost luată sub influența factorului politic.

Solicitarea privind excluderea deputatei Partidului „ȘOR”, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale noi din Bălți, a venit din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate. În urma unor audieri, membrul CEC, Pavel Postica, a constatat că cifra minimă de cheltuieli care nu a fost declarată către autoritatea centrală de către candidatul Partidului Șor a fost de 34 260 mii de lei. Mai mult, s-a constatat să s-ar fi cheltuit circa 152 de mii de lei, bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.

https://www.youtube.com/watch?v=_Zxvr1BYKPo

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Cea mai mare pictură pe apă din lume – realizată la Chișinău. O pictoriță a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Ludmila Cuptor, pictoriță din Republica Moldova, a stabilit un record mondial, realizând cea mai mare lucrare din lume în tehnica Ebru – pictura pe apă. Performanța sa a fost recunoscută oficial de o adjudecătoare Guinness World Records, venită din Regatul Unit pentru validarea rezultatului. Evenimentul a fost găzduit de un centru comercial din capitală, transmite IPN.

Ludmila Cuptor a menționat că acest moment marchează împlinirea unui vis. „Este rezultatul unor ani de căutări interioare, de muncă, efort, ezitări, speranțe și curaj. Este inspirată din tehnica clasică turcă – Ebru, pictura pe apă, o artă pe care am descoperit-o în 2019, în Italia. A fost dragoste la prima vedere”, a relatat artista.

Pictorița a explicat faptul că lucrarea este realizată pe apă, iar apoi este imprimată pe o pânză specială. Potrivit ei, cele șapte culori ale curcubeului care sunt utilizate în tablou simbolizează 70 de ani ai Cărții Recordului Guinness, dar și reprezintă un simbol al speranței și unității.

Autoarea lucrării a adăugat că pictura surprinde o câmpie din Moldova, plină de verdeață și flori, în toiul primăverii, care emană o senzație de liniște și aduce satisfacție sufletească.

Procesul de realizare a picturii a fost urmărit de adjudecătoarea Guinness World Records, Paulina Sapinska. În urma unei evaluări, aceasta a recunoscut oficial performanța. Paulina Sapinska a declarat că autoarea lucrării a respectat toate criteriile stabilite de Guinness World Records și aproape a dublat dimensiunea recordului anterior, care era de 20,86 metri pătrați.

Această lucrare are 39,97 metri pătrați. Așadar, este o încercare foarte impresionantă și un nou titlu Guinness World Records”, a notat adjudecătoarea Paulina Sapinska.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, afirmă că acest eveniment marchează curajul, inteligența și creativitatea. „Este foarte frumos că în fața publicului, a chișinăuienilor, se scrie istoria cu artista Ludmila Cuptor. Ceea ce văd este într-adevăr foarte frumos, inclusiv jocul de culoare, și mesajul artistic pe care îl transmite pictorița este impresionant”, a mai spus Angela Cutasevici.

Atunci când organizatorii au venit cu solicitarea de a fi parteneri ai acestui eveniment, noi, cei de la Primăria Chișinău, am spus din start că vom fi alături, fiindcă astfel de inițiative ne fac să fim mândri, atât ca oraș, cât și ca țară. Este un lucru care ne face pe noi, cei care educăm tânăra generație, să-i insuflăm mândria față de valorile cultivate aici”, a spus șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

La finalul evenimentului, autoarea tabloului a primit un certificat oficial care atestă noul record Guinness pentru cea mai mare pictură Ebru din lume. Tabloul va fi expus în următoarele săptămâni la Port Mall, iar ulterior va deveni o piesă muzeală.

IPN
IPN
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: