VIDEO Tauber se va adresa la CEDO: „Persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tauber se va adresa la CEDO: „Persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere”

Membra Partidului „ȘOR” Marina Tauber se va adresa la Curtea Supremă pentru Drepturile Omului (CEDO), dacă Curtea Supremă de Justiție nu va emite o decizie în favoarea sa, în contextul alegerilor pentru funcția de primar al mun. Bălți. Anunțul a fost făcut de către Vadim Bănaru, reprezentantul legal al Marinei Tauber la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Vadim Bănaru a declarat că a fost deja depusă la CSJ cererea de recurs a hotărârii privind anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral pentru alegerile din Bălți.

„Vă asigurăm că ne vom adresa în continuare la CEDO. Anterior am mai făcut asemenea proceduri și suntem siguri că va veni momentul când R. Moldova va fi condamnată pentru aceste abuzuri. Și, cu siguranță, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv penală”, a menționat reprezentantul lui Tauber.

***

În dimineața de 5 decembrie, cu doar jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare în mun. Bălți, Curtea de Apel Bălți a decis să mențină hotărârea primei instanțe, privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. În consecință, CEC a anunțat că alegerile sunt suspendate.

În primul tur de scrutin, Marina Tauber a acumulat cele mai multe voturi în calitate de concurent electoral. CEC a depistat, însă, că aceasta a depășit plafonul cheltuielilor și nu a reflectat transparent toate mijloacele financiare. Potrivit raportului CEC, candidata a cazat mai mulți activiști și susținătorii la Dumbrava Albă – o tabără de odihnă din Bălți, pentru aceasta fiind folosiți 152 de mii de lei. Plata pentru cazare la tabăra Dumbrava Albă a fost efectuată de către Svetlana Popan, persoană care se regăsește pe lista Partidului „ȘOR” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Membrii CEC au susținut o conferință de presă. Aceștia au menționat că nu este deocamdată clar dacă Marina Tauber va putea candida în cadrul turului II, după reluarea procesului electoral. Vicepreședintele CEC Pavel Postica a respins acuzațiile lui Tauber, potrivit cărora ar fi „primit indicații directe de la Maia Sandu” privind excluderea sa. Totodată, membrii CEC nu iau în considerare posibilitatea demisiei de onoare din cauza situației create la Bălți.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: