VIDEO „Trăiască prietenia franco-moldovenească!” Mesajul președintei legislativului francez în Parlamentul de la Chișinău
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Trăiască prietenia franco-moldovenească!” Mesajul președintei legislativului francez în Parlamentul de la Chișinău

Președinta Adunării Naționale a Republicii Franceze Yaël Braun-Pivet, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, a susținut un discurs în plenul Parlamentului. Oficiala a transmis un mesaj de susținere din partea Franței pentru parcursul european al Republicii Moldova. Totodată, acesta a mulțumit țării noastre pentru că a găzduit refugiații ucraineni, care au fugit din calea războiului, dar și pentru buna organizare a Summit-ului Comunității Politice Europene. 

Președinta Adunării Naționale a Republicii Francezei, Yaël Braun-Pivet, a transmis un mesaj puternic de susținere a Republicii Moldova, în discursul rostit în ședința plenară, din 30 iunie, a Parlamentului. „Evident, Moldova face parte din marea familie europeană. Țara dumneavoastră își are locul în Europa, este sortită să se alăture Franței în Uniune și vă asigur că vă voi sprijini pe această cale”, a menționat aceasta.

Oficiala a salutat eforturile țării noastre de integrare europeană și a accentuat faptul că Franța rămâne un susținător solid în drumul spre UE.

„Da, Republica Moldova se modernizează, se transformă, se pregătește să intre în Uniunea Europeană, iar Franța salută eforturile sale: cele pe care le-a realizat deja și cele pe care trebuie să le întreprindă pentru implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Evaluarea verbală recentă, din partea Comisiei, a progreselor realizate de țara dumneavoastră este, de asemenea, foarte pozitivă și eu mă bucur de acest fapt”, a adăugat Yaël Braun-Pivet.

În discursul său, Președinta Adunării Naționale a Franței s-a referit la reformele demarate de Moldova, progresele înregistrate, dar și provocările care trebuie depășite pentru a asigura independența justiției, lupta cu corupția, consolidarea concurenței economice, administrarea finanțelor publice, cooperarea cu societatea civilă și protejarea drepturilor omului.

Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, a mai felicitat țara noastră pentru buna organizare a Summitului Comunității Politice Europene.

„Cu simțul ospitalității care este recunoscut la poporul moldav, ați fost gazde minunate, pe 1 iunie curent, pentru un număr de 46 de șefi de stat și de guvern. În acea zi, Chișinăul a fost capitala Europei, iar liderii continentali știu acum că pot conta pe Moldova, pe poporul moldovenesc și pe reprezentanții acestuia, în vederea edificării acestei mari democrații europene, singura care ne va feri de tragedii și războaie”, a menționat Yaël Braun-Pivet.

De asemenea, Președinta Adunării Naționale a Republicii Franceze a vorbit și despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul invaziei ruse din Ucraina, salutând generozitatea cu care atât autoritățile, cât și poporul au primit atât de mulți refugiați ucraineni.

„În prezența unor astfel de pericole, țara dumneavoastră reprezintă un spațiu avansat al democrației și al legii și doresc să îmi exprim admirația și sprijinul meu. În pofida presiunilor și a amenințărilor, în pofida șantajului și a acțiunilor de dezinformare, țara dumneavoastră a menținut cursul, apărând atât democrația în curs de dezvoltare, cât și suveranitatea sa. Nu sunteți singuri în această luptă!”, a adăugat Yaël Braun-Pivet.

„În acest spirit, sunt fericită să vă transmit salutul amical și susținerea din partea Franței, sora dumneavoastră latină și europeană, prietena dvs. de totdeauna. Trăiască prietenia franco-moldovenească! Trăiască Republica Moldova în Europa!”, a conchis oficiala.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: