VIDEO Trei reținuți și peste 10 kg de droguri – ridicate. A fost deconspirată o schemă de comercializare a drogurilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Trei reținuți și peste 10 kg de droguri – ridicate. A fost deconspirată o schemă de comercializare a drogurilor

Au fost reținuți trei membri ai unui grup infracțional de la care au fost ridicate circa 8 kg de marijuana și 2,5 kg de alfa-PVP (drog sintetic), care pe piața neagră ar valora peste 5,6 milioane lei. Reținerea a fost efectuată de echipa Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Bărbații au fost reținuți în flagrant, în seara zilei de marți, 1 februarie. Aceștia sunt din Republica Moldova.

Drogurile le-au introdus în țară prin zona verde a frontierei de stat, din Ucraina, iar ulterior au fost livrate în Chișinău.

Grupul criminal organizat a fost documentat pentru trafic ilicit de droguri pe parcursul a trei luni. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat și alte obiecte relevante activității grupului infracțional: pachețele autosigilante pentru vânzarea drogurilor, cântare, mijloace electronice de comunicație, precum și mijloace bănești obținute din vânzarea drogurilor.

Acum, urmează ca procurorii PCCOCS să formuleze învinuirea în privința persoanelor reținute și să depună demersurile de aplicare a arestului preventiv. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.

În continuare, oamenii legii desfășoară un șir de acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii circumstanțelor pe caz și depistarea altor persoane implicate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: