VIDEO Ucraina sărbătorește Crăciunul pe stil nou, pentru prima dată din 1917. Mesajul lui Zelenski: „Răul va fi învins”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucraina sărbătorește Crăciunul pe stil nou, pentru prima dată din 1917. Mesajul lui Zelenski: „Răul va fi învins”

Ucraina sărbătorește astăzi, 25 decembrie, Crăciunul, pentru prima dată din 1917. Președintele Vladimir Zelenski a transmis, cu această ocazie, un mesaj pentru toți ucrainenii, în care i-a asigurat că, în cele din urmă, „întunericul va pierde, iar răul va fi învins”.

„Nopțile dinainte de Crăciun sunt cele mai lungi din an. Cu toate acestea, ziua a început deja să se prelungească și lumina a început să predomine. Lumina devine mai puternică. Zi de zi și pas cu pas, întunericul se retrage. Întunericul va pierde în cele din urmă. Răul va fi învins. Astăzi, acesta este scopul nostru comun, dorința noastră comună și ceea pentru ce ne rugăm. Pentru libertatea noastră. Pentru victoria noastră. Pentru Ucraina noastră. Hristos S-a Născut! Slăviți-L!”, a scris liderul de la Kiev pe pagina sale oficiale de socializare.

Precizăm că în acest an, pentru prima dată din 1917, Ucraina sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie și nu pe 7 ianuarie, după calendarul pe care îl folosește Rusia. Se întâmplă după ce Consiliul Episcopal al Ucrainei a votat, în mai curent, în favoarea acestei schimbări. Decizia a fost luată la un an după ce Federația Rusă a invadat militar Ucraina, declanșând un război la hotar cu țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: