VIDEO Ucrainenii tractează un tanc rusesc capturat, după ce l-au lovit cu un alt tanc al rușilor 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucrainenii tractează un tanc rusesc capturat, după ce l-au lovit cu un alt tanc al rușilor 

O înregistrare video distribuită de soldații ucraineni arată cum un tanc rusesc capturat este tractat, după ce a fost lovit de un alt tanc rusesc pe care militarii Kievului l-au capturat de la armata rusă.

Hotnews.ro scrie că tancul T-72B3 a fost capturat recent în apropierea Dmîtrivka, o localitate cu aproximativ 2 000 de locuitori din regiunea Harkov, unde ucrainenii au reușit mai multe lovituri împotriva armurii rusești.

Unul dintre administratorii site-ului Oryx care monitorizează pierderile suferite de cele două armate care luptă în Ucraina afirmă că tancul a fost capturat după ce a fost lovit de un T-80BVM, un alt tanc rusesc capturat de ucraineni pe care aceștia l-au poreclit „Iepurașul”.

Ukraine Weapons Tracker a distribuit mai multe imagini cu „Iepurașul”, acesta fiind subiectul unui reportaj realizat de CNN privind vehiculele rusești capturate în Ucraina și folosite împotriva invadatorilor.

Ucrainenii afirmă că au folosit acest tanc pentru a distruge 5 tancuri rusești și alte 24 de vehicule, fiecare lovitură fiind marcată cu o linie albă pe tunul vehiculului.

O altă înregistrare video distribuită la începutul acestei săptămâni pe Twitter arată un alt tanc rusesc capturat de ucraineni, tot un T-72B3, acesta fiind testat cu drifturi de militarii ucraineni înainte de a fi trimis înapoi la luptă împotriva rușilor. Alte imagini video apărute în mediul online mai devreme în cursul războiului arată cum ucrainenii repară tancuri, vehicule blindate și alte echipamente pe care le-au capturat de la armata rusă pentru a le folosi apoi împotriva sa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: