VIDEO Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, se ascundea în Ucraina: a fost extrădat
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, se ascundea în Ucraina: a fost extrădat

Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, a fost reținut. Acesta, potrivit informațiilor prezentate de Centrul Național Anticorupție (CNA), se ascundea în Ucraina. Bărbatul a fost extrădat, ulterior a fost preluat de ofițerii CNA din punctul de trecere „Tudora – Starokazacie”, amplasat la frontiera moldo-ucraineană. El este învinuit de spălare de bani în sumă de 2 500 000 de lei. 

Reprezentanții CNA au anunțat că un bărbat, anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, a fost reținut pe 4 aprilie 2024. Acesta este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Bărbatul a fost preluat de CNA la punctul de trecere a frontierei de stat Tudora-Starokazache, după ce organele de drept din Ucraina l-au extrădat în baza mandatului de căutare cu ulterioara arestare, emis de autoritățile moldovene.

Cauza penală a fost pornită în martie 2013, de către Procuratura Generală în baza autosesizării. Ulterior, la aceasta au fost conexate și alte cauze penale pornite de Centrul Național Anticorupție. (…) Învinuitul, în coparticipare cu alte persoane, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani, în sumă de 2 500 000 de lei, prin operarea mai multor transferuri pe diferite conturi, inclusiv ale companiei pe care o gestiona, astfel urmărind deghizarea provenienței banilor proveniți dintr-un credit luat de la Banca de Economii în anul 2011″, au comunicat reprezentanții CNA.

Bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. Potrivit Centrului, acesta urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: