VIDEO Un moldovean a fost declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”, desfășurat în Germania 
Full Article 1 minutes read

VIDEO Un moldovean a fost declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”, desfășurat în Germania 

Tenorul din Republica Moldova Dumitru Mîțu a fost declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”. Muzicianul a câștigat premiul „Emmerich Smola”, fiind învingător la categoria masculină. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii. 

Concursul s-a desfășurat în orașul german Landau, fiind la cea de-a 19-a ediție.

Ministrul Culturii Sergiu Prodan spune că tenorul moldovean, cu mai puțin de jumătate de an în urmă, a revenit acasă și cu locul trei la concursul „Neue Stimmen”, desfășurat în Germania. „Felicitări, Dumitru! Ne mândrim!”, a scris ministrul, pe Facebook.

La rândul său, Dumitru Mîțu spune că a avut parte „de o experiență de neuitat”.

„Sunt nespus de bucuros că pe lingă premiul câștigat am avut parte de o experiență de neuitat, plus la asta că am întâlnit conaționalii noștri și aici în orchestră. Suntem un popor bogat în oameni frumoși și talentați, trebuie doar valorificați și susținuți! Iar pe voi dragi prieteni, vă rog să mergeți în continuare în galerii, teatre, la concerte pentru că tot ce facem este de dragul spectatorului!”, a scris tenorul, pe Facebook.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: