(VIDEO) Un serial rusesc pune în pericol licența de emisie a unui post TV din Moldova: „Vedeta a spus că este un război sfânt”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Un serial rusesc pune în pericol licența de emisie a unui post TV din Moldova: „Vedeta a spus că este un război sfânt”

Postul de televiziune „Exclusiv TV” a fost la un pas de a nu-i fi prelungită licența de emisie, întrucât în grilă sa a fost inclus un serial rusesc, care susține războiul din Ucraina. În cadrul ședinței de astăzi, 16 decembrie, a Consiliului Audiovizualului (CA), Liliana Vițu a spus că nu i se ridică mâna să ofere un vot în acest sens. 

„Prin cererea fără număr din 21 noiembrie 2022, Exlusiv Media SRL a solicitat Consiliului Audiovizualului eliberarea licenței de emisie pentru serviciul media audiovizual de televiziune „Exclusiv TV”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, în format generalist prevăzut de proiectul editorial și structura serviciului media audiovizual de televiziune „Exclusiv TV”. În rezultatul examinării dosarului, s-a constatat că acesta este complet și corespunde exigențelor de fond și de formă, stabilite de articolul 25 al Codului serviciului media audiovizuale”, a citit reprezentantul Direcției licențiere furnizori.

După ce a fost propusă spre votare această solicitare, reprezentanții postului de televiziune „Exclusiv TV”, au fost întrebați de către președinta Consiliului Audiovizual, Liliana Vițu, dacă vor avea în grila nouă și serialul „Интерны”. Primind un răspund pozitiv, șefa CA i-a reproșat că acesta conține scene în care se face propagandă pentru război.

„Cunoașteți că personajul principal din serialul „Интерны” a ieșit în piață și a susținut războiul, agresiunea. Mie nu mi se ridică mâna să votez pentru o grilă, care susține un serial al cărui față și vedetă iese și spune că asta este „святая война”. Cred că mai sunt astfel de fețe și o să vă rog foarte atent să monitorizați ce mesaje transmit”, i-a reproșat Liliana Vițu.

În apărarea sa, fondatoarea postului a declarat că nu susține războiul și a spus că va găsi alt content de divertisment.

„Noi nu facem retransmisiune. Noi alegem din biblioteca lor produsul care ne place. Dar trebuie să fim mai atenți”, a adăugat reprezentanta postului de televiziune „Exclusiv TV”.

Astfel, după o serie de remarci făcute la adresa fondatoarei postului de televiziune, membrii CA au acceptat unanim să elibereze licență de emisie pentru „Exclusiv TV”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: