VIDEO „Ungaria nu dorește să participe la această decizie proastă!” Reacția lui Viktor Orban, după hotărârea Consiliului European
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Ungaria nu dorește să participe la această decizie proastă!” Reacția lui Viktor Orban, după hotărârea Consiliului European

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a publicat o adresare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce președintele Consiliului European Charles Michel a anunțat că liderii UE au decis să deschidă negocierile privind aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Liderul maghiar și-a reiterat opinia, potrivit căreia „decizia este proastă” și a menționat că „a stat departe de decizia aceasta”.

„Aderarea Ucrainei la UE este o decizie proastă. Ungaria nu dorește să participe la această decizie proastă!”, se arată în clipul video publicat pe pagina de Facebook a lui Orban.

Deschiderea negocierilor de aderare cu Kievul este „irațională” în circumstanțele actuale, a adăugat liderul ungar.

„Ungaria nu își modifică poziția”, a spus el, adăugând că celelalte 26 de state membre au insistat să facă pasul de a deschide negocierile cu Ucraina. Ca urmare, a spus el, Ungaria a decis că cei 26 pot merge pe drumul lor, în timp ce ea a rămas departe de această decizie.

Potrivit presei, liderul maghiar ar fi părăsit sala de ședințe în timp ce restul celor 26 de lideri europeni votau pentru începerea negocierilor cu Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: