(VIDEO) Usatîi a venit cu căruciorul la CEC: „Am adus 27 300 de semnături strânse din toată țara”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Usatîi a venit cu căruciorul la CEC: „Am adus 27 300 de semnături strânse din toată țara”

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, a depus la Comisia Electorală Centrală listele cu semnăturile necesare pentru a fi înscris în cursa electorală pentru Președinția Republicii Moldova. Grupul de inițiativă a reușit să adune mai mult de 27.300 de semnături.

Renato Usatîi s-a prezentat la Comisia Electorală Centrală pe 12 septembrie, cu un cărucior pe care a adus două cutii cu semnăturile necesare înregistrării în cursa prezidențială. Înainte să depună actele necesare la CEC, Renato Usatîi a mulțumit celor care și-au depus semnăturile în susținerea sa la funcția de președinte.

„Eu vreau încă o dată să mulțumesc fiecărui cetățean din fiecare municipiu, oraș, sat, comună, care a semnat în susținerea mea și întregii echipe din țară care a muncit pentru colectarea semnăturilor. Avem 27.300 de semnături, dar, conform legii, noi avem dreptul să depunem doar 25.000, însă le vom depune pe toate”, spune Usatîi.

***

Candidatul la alegerile prezidențiale trebuie să adune între 15.000 și 25.000 de semnături de susținere de la cetățenii cu drept de vot, termenul limită fiind 20 septembrie.

Alexandr Stoianoglo, fost procuror general, a fost primul candidat înregistrat oficial de CEC, pe 2 septembrie, pentru scrutinul prezidențial din 20 octombrie.

CEC a aprobat formarea a 12 grupuri de inițiativă pentru alegerile din această toamnă.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Campania electorală în Republica Moldova va începe pe 20 septembrie 2024. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: