VIDEO Vindeau droguri prin Telegram. Printre reținuți este și un minor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vindeau droguri prin Telegram. Printre reținuți este și un minor

Patru locuitori ai Chișinăului, printre care și o femeie, au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați că ar fi produs și comercializat droguri printr-o aplicație mobilă. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 21 ianuarie, de poliție, ceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Întreaga schemă a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, procurorii PCCOCS, cu suportul angajaților BPDS „Fulger”.

Potrivit oamenilor legii, grupul criminal organizat ara specializat în producerea, contrabanda și circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP. Aceștia au creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram și au atribuit rolul de administrator unui membru al grupării cu cunoștințe în domeniul IT.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a patru luni. Din grupare făceau parte patru persoane, din Chișinău, printre care un minor de 17 ani, o femeie de 23 ani și doi bărbați de 22 și respectiv 29 de  ani.

Drogurile erau ascunse în ascunzișuri, iar locurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanță.

Ca urmare a  perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor documentate, polițiștii au depistat și ridicat peste 100 grame de droguri de tip PVP, 51 grame de amfetamină, mai multe doze de marijuană, peste 500 pachețele zip – lock destinate pentru ambalarea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, mai multe carduri bancare, telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

Valoarea totală a drogurilor se ridică la peste 150 000 lei. Astfel, un gram de PVP era vândut cu 600 – 800 lei, unul de amfetamină – 1000 lei, marijuana – 300 lei/gr.

Două persoane au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, alte două, printre care minorul, sunt cercetate în stare de libertate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: