captură video

(VIDEO) Viorel Morari vrea să revină la Procuratura Antocorupție: „Am fost eliberat ilegal și abuziv”

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, intenționează să revină în instituția Procuraturii. Ex-procurorul consideră că a fost demis ilegal. Cel puțin asta a declarat pe 27 februarie în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Planul meu este revenirea în funcție de procuror în sistemul organelor Procuraturii. Eu nu vorbesc de procuror șef, vorbesc de prima etapă – revenirea în funcția de procuror, deoarece eu am fost eliberat sau mai bine spus în privința mea a fost emis ordin de încetarea a raportului de serviciu de către, la acel moment, procurorul Stoianoglo, pe care l-am considerat ilegal și abuziv, contestândul în instanța de judecată”, a punctat Viorel Morari.

***
Amintim că Viorel Morari a condus Procuratura Anticorupție între anii 2016-2019. În primăvara lui 2019, Morari a fost transferat în una dintre secțiile Procuraturii Generale. Decizia a fost luată după ce în presă a apărut o scrisoare anonimă, al cărei autor susținea că Morari și coproprietarul rețelei Andy`s Pizza și La Placinte Andrei Tranga ar fi încercat să acapareze compania Molinart Grup. Morari a negat orice implicare în aceste acțiuni.

În septembrie 2019, Morari a fost restabilit în funcția de șef al Procuraturi Anticorupție, iar ulterior – suspendat pe durata verificărilor în cadrul instituției, inițiate de Stoianoglo.

În ianuarie 2020, pe numele lui Morari a fost inițiat un dosar penal. El a fost acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu și indicarea de date false în acte oficiale. Procurorii consideră că Morari l-ar fi apărat pe Plahotniuc și pe apropiații acestuia de suspiciuni în dosarul privind frauda bancară, în acest mod, împiedicând investigația obiectivă. Partea vătămată în acest dosar este Veaceslav Platon, care pretinde la o despăgubire de 300 de milioane de dolari.

În al doilea dosar penal în care a fost vizat Morari, era era bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari. În cel de-al treilea dosar penal, Morari a fost învinuit de fabricarea dosarului penal în care sunt vizați coproprietarii stațiilor Vento.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

presedinte.md

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, la Chișinău. Ce a discutat cu președinta Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 16 iulie cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, Dragoș-Nicolae Pîslaru, care se află într-o vizită la Chișinău. Oficialii au discutat despre necesitatea accelerării proiectelor de interconectare a infrastructurii celor două țări și fortificarea colaborării dintre autoritățile de la Chișinău și București.

Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România în dezvoltarea sectoarelor esențiale ale economiei naționale și în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, președinta Sandu a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre Chișinău și București, în special în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a experienței dobândite de România în acest proces.

Un subiect al discuției l-a constituit necesitatea accelerării implementării proiectelor strategice de interconectare, precum construcția de noi poduri peste Prut și realizarea liniilor electrice Bălți–Suceava și Strășeni–Gutinaș, precum și reducerea timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România.

presedinte.md
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: