VIDEO Zelenski, aplaudat în Parlamentul italian: „Scopul lor este Europa. E nevoie de mai multe sancțiuni!”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski, aplaudat în Parlamentul italian: „Scopul lor este Europa. E nevoie de mai multe sancțiuni!”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski continuă seria adresărilor în legislativele statelor Occidentale. Pe 22 martie, liderul de la Kiev a ținut un discurs în Parlamentul Italiei.

Zelenski a declarat că președintele Rusiei Vladimir Putin ar fi planificat demult invazia Ucrainei.

Popor al Italiei! Este timpul să faceți tot ce este posibil pentru a asigura pacea. Este un război pe care Rusia l-a planificat demult, pe care un om l-a planificat demult. Zeci de ani. Câștigând profituri nebune prin exportul de petrol și gaz, direcționându-le spre pregătirea războiului – nu doar împotriva Ucrainei. Scopul lor este Europa. Influența decisivă asupra vieții voastre, controlul asupra politicii, nimicirea valorilor voastre și nu numai. Democrația, drepturile omului, egalitatea, libertatea. Aceleași valori pe care le împărtășim și noi”, a menționat președintele Ucrainei.

Potrivit liderului ucrainean, Ucraina reprezintă poarta spre Europa pentru armata rusă.

Ne ajutați și acum și apreciem asta. Însă invazia continuă de 27 de zile. Aproape o lună. E nevoie de și mai multe sancțiuni, de o presiune și mai mare, pentru ca Rusia să nu caute rezerve militare și mercenari undeva în Libia și Siria, ci pentru ca Rusia să caute pacea. Ca acel om să caute pacea”, a adăugat Zelenski.

Tot pe 22 martie, premierul Italiei Mario Draghi a declarat că Roma a înghețat active în mărime de peste €800 mln, care ar aparține antreprenorilor ruși, incluși în lista de sancțiuni a UE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: