parlament.md

Violina Șpac este noua directoare al Consiliului de administrație al ANRE. Ce știm despre ea

Majoritatea parlamentară a aprobat, în ședința plenară din 27 februarie, numirea Violinei Șpac în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). 

Precizăm că la concursul public de selectare a directorului Consiliului de administrație al ANRE s-au înscris opt candidați, însă numai doi au fost admiși la proba interviului.

Speakerul Zinaida Greceanîi a propus ca fișele privind evaluarea candidaților la etapa finală să fie făcute publice pentru a arăta transparența deplină a concursului desfășurat.

Până în prezent, Violina Șpac a fost șefa Departamentului juridic și protecția consumatorilor al ANRE și a desfășurat, în această funcție, activități de asigurare a asistenței juridice în cadrul agenției și de reprezentare a instituției în fața instanțelor de judecată națională, asigurare a protecției consumatorilor finali, panificare și management al subdiviziunii.

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administrație al ANRE este numit în funcţie de către parlament, pe bază de concurs.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori.

Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.  Actualul director general al ANRE este Veaceslav Untilă, iar directori sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov și Ștefan Creangă.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cinci moldoveni au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat în armate străine. Maia Sandu a semnat decretul

Cinci bărbați născuți în Republica Moldova, cu vârste între 39 și 51 de ani, au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat benevol în forțe armate străine. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe data de 17 iulie.

Decizia intră în vigoare la data semnării și poate fi contestată în instanță conform legii.

Precizăm că, conform legii, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă, prin decret prezidențial, persoanei care:

  • a obținut cetățenia în mod fraudulos, prin furnizarea de informații false, prin ascunderea unor date esențiale sau în lipsa temeiurilor prevăzute de prezenta lege ori de legislația anterioară în materie de cetățenie;
  • s-a înrolat benevol în forțele armate ale unui stat străin;
  • a comis fapte deosebit de grave care aduc prejudicii esențiale statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: