Viorel Morari i-a trimis o scrisoare deschisă lui Stoianoglo. Răspunsul procuraturii
Full Article 2 minutes read

Viorel Morari i-a trimis o scrisoare deschisă lui Stoianoglo. Răspunsul procuraturii

„Procuratura nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile”. Este răspunsul Procuraturii Generale după ce fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a adresat o scrisoare deschisă procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate. Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești „procurori” nu contenesc sa vină pe adresa Procurorului General. Zilnic, instituția recepționază astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare”, se arată într-un comunicat publicat pe 15 iunie de Procuratura Generală.

Reacția vine după ce în presă a apărut o scrisoare publică adresată de Viorel Morari lui Alexandr Stoianoglo, în care îl acuză că nu face decât să-și lustruiască imaginea prin discursuri populiste. Morari mai spune că de 4 luni încearcă să obțină o audiență la Stoianoglo pentru a-i prezenta probe despre abuzuri care ar fi fost comise de procurorii subalterni, însă așa și nu a primit un răspuns.

„Nu vreau să cred că experții în comunicare care Vă asistă și scriu discursuri emoționante ar fi aceleași persoane care au acordat consultanță foștilor și actualilor lideri politici. În caz contrar, developarea intențiilor reale va urma în scurt timp”, spune Morari.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție mai acuză că dosarele de rezonanță sunt abandonate sau trecute în umbră, iar reținerile cu mascați în cazul unor funcționari cercetați pentru infracțiuni și sume destul de mici continuă și astăzi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: