Vitalie Dragancea și bașcanul Irina Vlah, filmați de către primarul de Vulcănești. Ce s-a întâmplat? (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Vitalie Dragancea și bașcanul Irina Vlah, filmați de către primarul de Vulcănești. Ce s-a întâmplat? (VIDEO)

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a fost filmată de către primarul orașului Vulcănești, în timp ce ieșea dintr-un local împreună cu Vitalie Dragancea, ex-consilierul lui Ion Chicu. Potrivit edilului, cei doi ar fi discutat cu un grup de consilieri despre bugetul localității. Informația a fost confirmată pentru NM și de către consilierului lui Vlah, care a precizat că bașcanul nu s-a întîlnit și cu primarul și cu aleșii locali în același timp, din cauza tensiunilor dintre aceștia. Cât despre Vitalia Dragancea, acesta ar fi asistat la întâlnire în calitate de persoană privată.

Primarul de Vulcănești Victor Petrioglu s-a arătat indignat de faptul că discuțiile despre buget se desfășoară într-un restaurant. Acesta susține că nu a fost invitat, în pofida faptului că primarul este cel responsabil de executarea bugetului localității. Edilul a filmat din parcare cum ies Irina Vlah și Vitalie Dragancea din local și i-a cerut explicații bașcanului, care însă l-a ignorat.

Pe de altă parte, Vitalie Dragancea l-ar fi numit „zăpăcit” și i-a spus că „îi va boți ochelarii”.

Andrei Bedutenco, consilierul Irinei Vlah, a declarat pentru NM că, în cadrul întâlnirii care s-a desfășurat la Vulcănești, într-adevăr, s-a discutat despre dezvoltarea economică a regiunii, precum și bugetul pentru anul curent. 

„La Vulcănești sunt relații dificile între primar și majoritatea din Consiliu, sunt în conflict. Vinerea trecută, Irina Vlah s-a întâlnit cu domnul Petrioglu, iar apoi cu opoziția. Să-i aduci la aceeași masă nu este posibil. S-a întâlnit cu ei separat, pentru a discuta totul. Petrioglo a încercat să facă din asta un conflict. Noi înțelegem din ce motive face asta, merge în parlament. Probabil consideră că prin astfel de căi îi va fi mai ușor să dezvolte Vulcăneștiul și să soluționeze problemele orașului. Dar noi nu credem așa”, a precizat consilierul bașcanului Găgăuziei.

Întrebat despre rolul lui Vitalie Dragancea în timpul întâlnirii, Vedutenco a menționat că acesta nu este persoană publică: „A fost acolo întrucât se interesează de ceea ce se întâmplă în Găgăuzia și are o experiență bogată”.

La rândul său, Vitalie Dragancea susține că incidentul ar fi fost o provocare pusă la cale de către primarul orașului Vulcănești.

„Cazul produs la Vulcănești a fost reacție la comportamentul obraznic a unui actor politic local. Cu toții avem dreptul la viață privată și nimeni nu este în drept să își facă mendrele pe contul altor oameni. Nu vreau să-i acord prea multă atenție unui primar care consumă timpul plătit de cobtribuabili pentru spectacole”, a menționat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: