Vladimir Filat rămâne în libertate. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul administrației Penitenciarului nr. 13
Full Article 1 minutes read

Vladimir Filat rămâne în libertate. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul administrației Penitenciarului nr. 13

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul administrației Penitenciarului nr. 13, astăzi, 29 ianuarie. Astfel, fostului premier Vladimir Filat rămâne în libertate. 

Amintim că, într-o conferință de presă organizată miercuri, 4 decembrie, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că fostul premier, Vlad Filat, nu a ispășit 2/3 din pedeapsa la care a fost condamnat, pentru a putea fi eliberat condiționat, înainte de termen. În aceeași zi, Nagacevschi a spus că hotărârea de eliberare condiționată a fostului prim-ministru va fi atacată cu recurs, în instanța superioară, de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13.

Menționăm că la 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a liberat condiționat, înainte de termen, pe ex-premierul Vladimir Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni și 3 zile.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

x