Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în seara de 23 martie, scrie RBC.

x

Potrivit lui Peskov, Vladimir Putin se simte bine, iar miercuri va lucra în regim obișnuit.

Președintele Rusiei și-a anunțat intenția de a se vaccina în ajun, pe 22 martie, în timpul unei conferințe cu cabinetul de miniștri. Întrebat de jurnaliști cu ce vaccin va fi imunizat Vladimir Putin, purtătorul său de cuvânt a precizat că va fi unul dintre cele trei preparate produse în Rusia – Sputnik V, EpiVacCorona sau KoviVak: „Toate sunt bune și sigure”, a dat asigurări Peskov și a precizat că evenimentul nu va fi public.

Potrivit Moscovei, cel puțin 6,3 mln de oameni din Federația Rusă au primit deja cel puțin prima doză de vaccin.

***

În decembrie 2020, președintele Rusiei a declarat într-o conferință de presă că nu s-a vaccinat deocamdată împotriva coronavirusului, întrucât ține cont de recomandările specialiștilor. Acesta a precizat că vaccinul nu este administrat deocamdată persoanelor de vârsta sa (Putin are 68 de ani). Ulterior, Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat utilizarea serului Sputnik V pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, iar ulterior și a preparatului EpiVacCorona.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: