Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în seara de 23 martie, scrie RBC.

Potrivit lui Peskov, Vladimir Putin se simte bine, iar miercuri va lucra în regim obișnuit.

Președintele Rusiei și-a anunțat intenția de a se vaccina în ajun, pe 22 martie, în timpul unei conferințe cu cabinetul de miniștri. Întrebat de jurnaliști cu ce vaccin va fi imunizat Vladimir Putin, purtătorul său de cuvânt a precizat că va fi unul dintre cele trei preparate produse în Rusia – Sputnik V, EpiVacCorona sau KoviVak: „Toate sunt bune și sigure”, a dat asigurări Peskov și a precizat că evenimentul nu va fi public.

Potrivit Moscovei, cel puțin 6,3 mln de oameni din Federația Rusă au primit deja cel puțin prima doză de vaccin.

***

În decembrie 2020, președintele Rusiei a declarat într-o conferință de presă că nu s-a vaccinat deocamdată împotriva coronavirusului, întrucât ține cont de recomandările specialiștilor. Acesta a precizat că vaccinul nu este administrat deocamdată persoanelor de vârsta sa (Putin are 68 de ani). Ulterior, Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat utilizarea serului Sputnik V pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, iar ulterior și a preparatului EpiVacCorona.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: