Militarii moldoveni au plecat la București. Vor participa la parada dedicată Zilei Naţionale a României
Full Article 50 second read

Militarii moldoveni au plecat la București. Vor participa la parada dedicată Zilei Naţionale a României

Un contingent de militari moldoveni a plecat astăzi, 25 noiembrie, la București. Aceștea vor participa la parada militară care va avea loc joi, 1 decembrie, curent, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Detașamentul moldovenesc este format din 16 ofiţeri, soldați și sergenți ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major.

Contingentul moldovenesc va defila în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti, alături de militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Formaţia Armatei Naţionale va fi condusă de căpitanul Vitalie Josan, iar drapelul de stat va fi purtat de sergentul Sergiu Cebîrciu.

Republica Moldova participă la parada militară din România începând cu anul 2014.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: