WSJ: China a refuzat să ofere OMS informații despre primele cazuri de infectare cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

WSJ: China a refuzat să ofere OMS informații despre primele cazuri de infectare cu coronavirus

Autoritățile chineze au refuzat să ofere Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) informații despre primele cazuri de infectare cu coronavirus, care ar fi putut ajuta la stabilirea sursei de răspândire a infecției, scrie  Wall Street Journal.

Jurnaliștii precizează că este vorba despre 174 de cazuri de infectare, înregistrate în decembrie 2019 în Wuhan.

Potrivit experților OMS, care au ajuns în China pentru a stabili epicentrul primului val de infectări, autoritățile locale le-au prezentat rapoartele finale privind cazurile înregistrate cu câteva luni înainte de apariția focarului. Aceștia declară că nu au găsit nicio dovadă privind prezența virusului înainte de decembrie 2019.

Pe de altă parte, experții OMS nu au fost lăsați să examineze primele rapoarte, care ar fi ajutat specialiștilor să desfășoare propria analiză a documentelor și să stabilească perioada probabilă a apariției coronavirusului.

***

O echipă internaţională de experţi chinezi şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-a aflat timp de patru săptămâni la Wuhan, pentru o investigație privind originea coronavirusului.

Echipa de savanți a anunțat că nu a putut depista originile pandemiei de COVID-19, precizând că este ”extrem de improbabilă” ipoteza conform căreia coronavirusul ar fi scăpat dintr-un laborator, însă fără a reuşi să identifice animalul care a stat la baza maladiei, potrivit AFP.

Transmiterea coronavirusului de la un prim animal la un al doilea înaintea unei contaminări la om este ipoteza ”cea mai probabilă”, a precizat Peter Ben Embarek, şeful delegaţiei OMS care a realizat o investigaţie la Wuhan, oraş considerat epicentrul epidemiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: