jurnal.md

Zece apartamente, două case și patru mașini. Declarația de avere a noului deputat PDM, Radu Rebeja

Noul deputat din partea fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Radu Rebeja, și-a depus ieri, 17 ianuarie, la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) declarația de avere. Potrivit documentului, fostul sportiv deține 10 apartamente, două case și patru mașini, dar și o afacere estimată la aproape șase milioane de lei.

Radu Rebeja a declarat pentru anul 2019 venituri de 15 mii de lei de la propria Academie de Fotbal „Rebeja-Limps” și 203 mii lei din salariul primit de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, unde a fost secretar de stat.

Acesta are în proprietate un teren estimat la 1,3 milioane lei, altul luat în folosință cu un cost de 612 mii lei și încă unul care nu a fost evaluat.

De asemenea, Rebeja are o casă, cumpărată în 2003 cu 2,5 milioane lei, o altă casă de 83 de metri pătrați, valoarea căreia nu este indicată și zece apartamente. Dintre acestea, cel mai mare are o suprafață de 103 metri pătrați, fiind cumpărat în 2017 cu 267 mii euro. Un alt apartament de 90 de metri pătrați a fost cumpărat tot în 2017 cu 84 500 euro, altul de 71 metri pătrați, cumpărat în 2015 cu 1,5 milioane de lei și unul de 61 metri pătrați, cumpărat anul trecut cu 787 mii lei. Celelalte apartamente sunt mai mici ca suprafață și costă mai puțin pe piață.

De asemenea, Radu Rebeja indică la capitolul „altă avere imobiliară” un bun de 308 metri pătrați, cumpărat în 2016 cu 570 de mii de euro și un alt spațiu de aproape 700 de metri pătrați, estimat la 354 500 lei.

Radu Rebeja are în proprietate și patru mașini. Cea mai scumpă este un „Porsche Cayenne”, cumpărat în 2012 cu 1,2 milioane lei. Acesta mai deține un „Hyundai Tucson”, o „Skoda Fabia” și un „Opel”, cumpărate în 2017 cu 28 500 euro, în 2010 cu 110 mii de lei și în 2014 cu 120 mii de lei.

În conturi bancare, familia Rebeja păstrează 7800 euro și aproape 400 de mii de lei.

Rebeja are și afaceri, declară două companii „Pro Soccer Group” și „Avent”, dar nu indică venituri din activitatea acestora în 2019.

Amintim că Radu Rebeja a devenit noul parlamentar din partea PDM, după ce Constantin Botnari și-a depus mandatul de deputat. În 19 decembrie, Curtea Constituțională a validat mandatul acestuia.

Fostul fotbalist moldovean Radu Rebej, s-a plasat pe locul 18 pe lista PDM, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, când a candidat în circumscripția națională la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că el a fost demis din funcția de secretar de stat al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în luna august 2019.

Anterior, Radu Rebeja a fost vicepreședinte al FMF însă a plecat din funcție acum 5 ani când a decis să candideze pentru funcția de președinte a forului fotbalistic. În 2015 a fost consilier de stat în echipa ex-premierului Chiril Gaburici.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Oana Țoiu, despre explicații pentru interdicția primarului de Chișinău: „România nu este datoare dl. Ceban”

Ministra de Externe de la București, Oana Țoiu, a declarat că România „nu este datoare” să ofere explicații primarului de Chișinău, Ion Ceban, cu privire la interdicția acestuia de a intra pe teritoriul țării, întrucât nu este cetățean român. Oficiala a menționat că edilul va primi totuși un răspuns de la instituția abilitată, în acest caz fiind vorba de Serviciul Român de Informații. Precizările au fost făcute în cadrul emisiuni din 19 iulie, la Antena 3 CNN.

România nu este datoare domnului Ceban, pentru că domnul Ceban nu este un cetăţean român, e improbabil că va putea vreodată fi, nu este un cetăţean al Uniunii Europene şi este dreptul nostru de a acorda sau nu acces pe teritoriul nostru. România, ca orice altă ţară membră şi a spaţiului Schengen şi a Uniunii Europene, poate interzice accesul pe teritoriul său tuturor persoanelor despre care consideră că poate să reprezinte un risc pentru siguranţa naţională sau pentru ordinea publică. Este dreptul României, este dreptul Uniunii Europeane, nu a fost contestat de niciun alt stat membru în acest moment. Odată cu interdicţia accesului domnului Ceban şi altor doi cetăţeni moldoveni pe teritoriul României, este o interdicţie care se extinde la întreg spaţiul Schengen”, a declarat Oana Țoiu, potrivit Digi24.

Întrebată de ce Ion Ceban este considerat un pericol de către România, ministra a spus: „Este o întrebare pe care şi domnul Ceban a pus-o într-o adresă oficială. Va primi sigur răspuns de la instituţiile abilitate, în acest caz Serviciul Român de Informaţii, însă să fie foarte clar, nici nu există vreo datorie a României de a da toate detaliile pe care le deţine şi cred că este ceva lesne de înţeles pentru toată lumea, că atunci când vorbim de un potenţial pericol, vorbim şi de rezerva pe care instituţiiile o au în a transparentiza toate informaţiile pe care le deţin”.

Amintim că Ion Ceban are interdicție de intrare pe teritoriul României începând cu 9 iulie, pentru o perioadă de cinci ani. Măsura este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ceban califică decizia drept una politică.

Pe 17 iulie, ministra de Externe de la București, Oana Țoiu, a declarat că decizia de a-i interzice primarului Chișinăului accesul în România a fost luată în contextul în care, de ceva timp, autoritățile române documentează „legături complicate” ale acestuia cu reprezentanți ai Federației Ruse. Oficiala a reiterat, totodată, că decizia prin care Ceban și încă doi cetățeni moldoveni au primit interdicție de intrare pe teritoriul României a fost luată strict „din rațiuni care țin de siguranța națională”. 

În aceiași zi, Ion Ceban a negat afirmațiile Oanei Țoiu, solicitând probe care să i le confirme. „Vreau dovada că ar exista ceva, pentru că acel ceva nu există”, a spus el.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: