Zelenski i-a propus lui Biden o întâlnire trilaterală cu Putin. Cum au reacționat SUA și Rusia?
Full Article 2 minutes read

Zelenski i-a propus lui Biden o întâlnire trilaterală cu Putin. Cum au reacționat SUA și Rusia?

Președintele Volodimir Zelensky l-a invitat pe liderul american să aibă o întâlnire trilaterală cu șeful Kremlinului, Vladimir Putin, scrie unian.net. Andrei Ermac, șeful Biroului Președintelui, a spus acest lucru în timpul unei conversații cu un diplomat american, directorul Centrului Eurasiatic al Consiliului Atlantic, John Herbst.

El a menționat că partenerii americani au acceptat cu interes propunerea. Deocamdată, Rusia nu a venit cu vreo reacție.

„Așteptăm reacția părții ruse, dar partenerii noștri americani au acceptat cu interes propunerea noastră”, a spus șeful Biroului Prezidențial.

Amenințarea unui atac pe scară largă din partea Rusiei

Din noiembrie 2021, comunitatea internațională este îngrijorată de mișcările alarmante ale trupelor ruse de-a lungul graniței cu Ucraina, care arată pregătiri pentru o ofensivă la scară largă împotriva țării.

Potrivit estimărilor serviciilor secrete occidentale, Putin ar putea implica peste 100.000 de militari într-un atac asupra Ucrainei, iar invazia în sine ar putea avea loc încă din iarna lui 2022.

Din cauza riscului de escaladare la granița ruso-ucraineană, președintele american Joe Biden a comunicat în mod repetat cu șeful rus Vladimir Putin, dar acest lucru nu a contribuit la reducerea gradului de tensiune.

Pe fondul amenințării unui alt atac, Putin a înaintat cereri ca Ucraina să nu adere la NATO, pe care Kremlinul le-a numit „garanții de securitate”. Rusia susține că trupele Alianței din Europa de Est îi amenință securitatea națională.

Cu această ocazie, la Bruxelles au avut loc o serie de întâlniri între reprezentanții Federației Ruse, ai Statelor Unite și ai NATO, în urma cărora Alianța a respins ultimatumul Moscovei. Pe fondul eșecului din Ministerul rus de Externe, Occidentul este deja șantajat direct cu un „scenariu dificil” pentru Ucraina. Astfel, Kremlinul ar vrea să forțeze Kievul să respecte „acordurile de la Minsk”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: