Zelenski l-a demis pe reprezentantul special al Ucrainei pentru soluționarea conflictului transnistrean
Full Article 50 second read

Zelenski l-a demis pe reprezentantul special al Ucrainei pentru soluționarea conflictului transnistrean

Președintele Vladimir Zelenski l-a demis pe reprezentantul special al Ucrainei pentru soluționarea conflictului transnistrean. Decizia a fost luată la doar 10 luni de la numirea în funcție, informează eurointegration.com.ua pe 27 decembrie.

Decretul a fost semnat pe 26 decembrie.

„…eliberarea lui Iurie Klimenko din funcția de reprezentant special al Ucrainei pe probleme de reglementare transnistreană”, se arată în document.

A fost publicat și decretul privind numirea lui Klimenko în funcția de ambasador al Ucrainei în Argentina.

Klimenko a fost numit în această funcție în data de 9 februarie 2022. În perioada 2013-2021 a deținut funcția de reprezentant al Ucrainei la oficiul ONU și alte organizații internaționale de la Geneva.

Reprezentantul precedent al Ucrainei pentru diferendul transnistrean Victor Krîjanovschi a murit în octombrie 2021.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: