Zelenski reacționează la declarația Kremlinului că ar fi „pregătit” pentru negocieri cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

Zelenski reacționează la declarația Kremlinului că ar fi „pregătit” pentru negocieri cu Ucraina

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski consideră că toate declarațiile Rusiei că ar fi pregătită pentru negocieri nu sunt adevărate. Prin urmare, Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să lupte „pentru a obține victorie pentru Ucraina”. 

„Ei activează diverși emisari cu teze că statul terorist ar vrea negocieri. (…) Dacă Rusia și-ar dori cu adevărat sfârșitul războiului, ea nu ar constitui acum rezerve în sudul țării și nu ar produce gropi comune ale oamenilor nevinovați uciși pe teritoriul ucrainean”, se arată într-un nou mesaj al lui Zelenski.

Șeful statului ucrainean i-a mai îndemnat pe ucraineni să lupte: „Să bateți teroriștii de pe pământul nostru, să răspândiți informații despre interesele ucrainene pentru a obține succes pentru Ucraina, pentru a obține victorii”, a conchis el.

Amintim că pe 3 august, Kremlinul s-a arătat dispus să negocieze o soluţie „paşnică” cu privire la conflictul din Ucraina, dar cu propriile sale condiţii. O declarație în acest sens a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare „sunt bine cunoscute”. „Aceste condiţii au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi. După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor”, a spus Peskov.

De menționat că astăzi se împlinesc 162 de zile de când în statul ucrainean au loc lupte. Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: