Zelenski: Ucraina s-a adresat cu solicitarea de a fi primită imediat în UE, printr-o procedură specială
Full Article 2 minutes read

Zelenski: Ucraina s-a adresat cu solicitarea de a fi primită imediat în UE, printr-o procedură specială

Președintele Vladimir Zelenski a anunțat că Guvernul de la Kiev s-a adresat către Uniunea Europeană cu solicitarea ca Ucraina să fie acceptată „imediat”, coform „unei proceduri speciale”, scrie spektr.press (partener media al NM) pe 28 februarie.

Liderul de la Kiev cere ca UE să utilizeze o procedură specială, simplificată, pentru Ucraina.

În ajun, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat în cadrul unui interviu că, în opinia sa, Ucraina ar trebui să devină „parte a UE”. Aceasta nu s-a referit însă la un termen concret și nu a menționat eventualitatea unei decizii urgente în acest sens.

Cu o zi mai devreme, Zelenski a declarat că a venit momentul ca „o dată și pentru totdeauna să fie închisă discuția strategică și să fie adoptată decizia privind statutul de membru al UE”.

Amintim că, în noaptea de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat inițierea unei „operațiuni speciale” în Donbas, care ar avea scopul de „a proteha oamenii care timp de 8 ani au fost supuși unui genocid din partea regimului de la Kiev”. Ulterior, însă, trupele rusești au început să atace mai multe orașe și regiuni, inclusiv din Kiev.

Majoritatea statelor au condamnat agresiunea Rusiei față de Ucraina și au solicitat oprirea imediată a războiului. Față de Rusia au fost adoptate sancțiuni politice și economice fără precedent.

Mai multe detalii despre tot ce se întâmplă în țara vecină puteți citi în live textul A cincea zi de război în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: