Ziua Europei 2024: În centrul capitalei, pe 9 mai, va fi inaugurat „Orașul European”
Full Article 2 minutes read

Ziua Europei 2024: În centrul capitalei, pe 9 mai, va fi inaugurat „Orașul European”

Cu prilejul Zilei Europei, marcată pe 9 mai, la Chișinău va avea loc „Orașul European”. Evenimentul va cuprinde concursuri, o degustație de mâncăruri din bucătăria europeană, un concert susținut de șeful Delegației UE în țara noastră, Janis Mazeiks, și artiști din Moldova și Ucraina, precum și alte activități. Evenimentul este organizat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Pe 25 aprilie, Delegația UE în Republica Moldova a publicat un mesaj video în care anunță organizarea tradiționalului „Oraș European”, dedicat Zilei Europei.

Priteni! Ziua Europei este pentru și despre oameni. Ziua Europei este despre tine. Este ziua în care marcăm valorile în care ne unesc. Este ziua în care ne reamintim că solidaritatea ne face mai puternici. Pentru Republica Moldova, este ziua în care celebrăm aspirațiile europene ale țării și ale poporului său”, a declarat Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, în video.

Deschiderea festivităților dedicate Zilei Europei va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale din centrul capitalei, pe 9 mai, la ora 12:00.

Între orele 13:00 – 17:00, vizitatorii vor putea participa la concursuri și master-class-uri, vor avea ocazia să deguste mâncăruri din bucătăria europeană și va activa un spațiu de joacă pentru copii.

Seara, șeful Delegației UE în Republica Moldova, va susține un concert, alături de Cristofor Aldea-Teodorovici & Orchestra, LUPII lui Calancea, Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii Eurovision, ediția 2022 și alții.

Precizăm că, în acest an, pe 19 mai, „Orașul European” va fi inaugurat și în orașul Bălți. De asemenea, evenimente dedicate Zilei Europei vor fi organizate și la Cahul, Ungheni, precum și în alte localități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: