1 454 de pacienți cu COVID-19, în spitale din Chișinău. Câți dintre ei sunt în stare gravă?
Full Article 2 minutes read

1 454 de pacienți cu COVID-19, în spitale din Chișinău. Câți dintre ei sunt în stare gravă?

1 454 de persoane cu COVID-19 sunt spitalizate în Chișinău. Mai sunt 211 paturi disponibile pentru pacienții infectați. Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din Chișinău, a anunțat acest lucru în cadrul unei ședințe a serviciilor municipale din 15 martie.

Pe 15 martie, 8 189 pacienți sunt infectați cu coronavirus la Chișinău, 6 735 dintre ei cu forme ușoare de COVID-19 sunt tratați acasă. În spitale, 75 de pacienți sunt într-o stare extrem de gravă, 577 sunt într-o stare gravă, 756 sunt într-o stare moderată și 46 sunt într-o stare satisfăcătoare.

„Ministerul Sănătății confirmă faptul că în Moldova a fost identificată tulpina „britanică ”, ceea ce explică incidența crescută. Experții spun că acesta este un nou val al bolii. Țările din Europa Centrală și de Est au suferit de un nou val al epidemiei, Ucraina se află în primele trei țări în ceea ce privește incidența COVID-19 ”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței.

Primăria a mai spus că, în medie, tratamentul unui pacient cu COVID-19 într-o stare de severitate moderată costă sistemul medical al capitalei 24 de mii de lei, iar tratamentul unei persoane infectate aflate în stare gravă – 74 de mii de lei.

Totodată, primăria propune modificarea protocolului de tratare a coronavirusului la domiciliu. „Trebuie să învățăm pacienții să își măsoare saturația de oxigen. Pulsoximetrele sunt ieftine și pot fi cumpărate de fiecare familie. Vom putea oferi familiilor cu venituri mici dispozitive în cadrul programului municipal”, a spus primarul.

Amintim că până în dimineața zilei de 15 martie, la Chișinău au fost confirmate 89 931 de cazuri de infecție cu coronavirus. 1370 de oameni au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: