100 000 doze de vaccin antigripal au ajuns în țara noastră. Cine va putea beneficia de ele
Full Article 1 minutes read

100 000 doze de vaccin antigripal au ajuns în țara noastră. Cine va putea beneficia de ele

Alte 100 000 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populației împotriva virusurilor gripale au ajuns în Republica Moldova. Potrivit ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, 85 000 doze de vaccin, în sumă estimativă de 550 mii dolari, au fost donate țării noastre de către Centrul pentru Vaccinuri Echitate.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a achiziționat suplimentar 15 000 doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în suma de 83 mii dolari.

Vaccinurile antigripale sunt certificate de Organizația Mondială a Sănătății și urmează a fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

De vaccinuri vor beneficia în mod prioritar bolnavii cronici, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, lucrătorii medicali, angajații structurilor de forță (polițiști, carabinierii, angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, etc.), instituțiilor de asistență socială, dar și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

Îm total, au fost distribuite 200 000 doze de vaccin pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: