1000 lei = 1 vot, în nordul țării: Alți doi moldoveni au renunțat la mită și au dus banii primiți de la un partid la poliție
Full Article 2 minutes read

1000 lei = 1 vot, în nordul țării: Alți doi moldoveni au renunțat la mită și au dus banii primiți de la un partid la poliție

Alte două persoane din nordul țării ar fi predat benevol Poliției banii primiți pentru a vota reprezentanții unui partid politic, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP). Aceștia ar fi primit câte o mie de lei drept mită, pentru a susține la scrutinul din 5 noiembrie un partid politic anume.

Potrivit IGP, două femei, de 37 și 47 de ani, s-au prezentat la sediul Poliției și au declarat că au primit câte 1000 de lei de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea acestora la alegerile locale din 5 noiembrie.

Potrivit sursei citate, tot din contul acestei sume, urmau să convingă și alte persoane din localitate să voteze la funcția de primar reprezentantul partidului care le-a mituit.

„Femeile au declarat că au decis predarea mijloacelor financiare pentru a nu fi cercetate penal” – anunță IGP.

Poliția amintește că coruperea în alegeri constituie o infracțiune. Conform articolului 181 prim din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 lei la 57 500 lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice. Poliția Națională îndeamnă așadar toți cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte Legea.

Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru Vocea Basarabiei că coruperea alegătorilor a devenit un fenomen amplu, la nivel național. „Sunt actori politici care discută despre coruperea unor sate întregi” – spune Cernăuțeanu, care dă asigurări că Poliția va interveni prompt pentru a nu admite încălcarea legislației.

Amintim că, pe 1 noiembrie, alte două persoane, dintr-o localitate din nordul țării au predat benevol polițiștilor banii pe care i-ar fi primit în schimbul voturilor la alegerile locale. Și în acest caz, persoanele ar fi primit câte o mie de lei de la reprezentanții unui partid politic, pentru a vota în favoarea „Șansa”. Tentativa de mituire a avut loc în raionul Dondușeni. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: